Frivilliga från Peace Corps återvänder till Thailand

PRESSMEDDELANDE:

Den 20 januari 2023 kommer Peace Corps/Thailand att fira återgången till full verksamhet genom att välkomna 52 American Peace Corps-volontärer till kungariket Thailand. Volontärerna ser ivrigt fram emot att tjäna tillsammans med samhällsmedlemmar över hela landet.

Volontärer har inte tjänstgjort i Thailand sedan de evakuerades i mars 2020 på grund av covid-19-pandemin. Evakueringen markerade första gången i Peace Corps 61-åriga historia som frivilliga evakuerades från alla tjänster globalt. Sedan evakueringen har personalen från Peace Corps/Thailand fortsatt att engagera sig i lokala samhällen genom virtuella serviceprojekt och andra aktiviteter samtidigt som de förbereder sig för att volontärer ska återvända.

"Vi är så glada över att vara en del av det historiska återinträdet av volontärer i Thailand", säger Peace Corps Thailands landschef Sonny Luu. "Sedan mars 2020 har Peace Corps personal i Thailand såväl som de runt om i världen arbetat flitigt för att stärka grunden för byrån och för att förbereda sig för att hantera eventuella framtida effekter av pandemin. Vi är nu redo att helt återlansera volontärtjänsten och att fira detta viktiga ögonblick med våra samhällspartners.”

På begäran av Thailands regering kommer volontärer att engagera sig i Ungdom i utvecklings- och utbildningsprojekt. Volontärer i utbildningsprojektet kommer att samarbeta med thailärare för att stärka undervisningen i engelska. De kommer också att stödja den kungliga thailändska regeringens utbildningsinitiativ och främja samhällsserviceprojekt. Volontärer i Youth in Development Project (YinD) kommer att hjälpa till att förbereda thailändska ungdomar för deras vuxna roller som engagerade och konstruktiva medborgare. Volontärer och deras thailändska motsvarigheter kommer att utbilda ungdomar i livskunskaper, serviceinlärning, hälsosam livsstil, samhällsengagemang och entreprenöriella färdigheter.

I mer än sex decennier har Peace Corps engagerat sig i kritiska globala hälsofrågor. COVID-19-pandemin är inget undantag. Oavsett vilken sektor de arbetar i kommer alla fredskårens volontärer att engagera sig i någon form av covid-19 respons och återhämtning, antingen som primära eller sekundära projekt. Tillsammans kommer de att arbeta tillsammans med medlemmar i samhället för att göra framsteg med den största utvecklingsutmaningen som världen har stått inför på mer än ett sekel.

Om fredskåren: Peace Corps är ett internationellt servicenätverk av volontärer, samhällsmedlemmar, värdlandspartner och personal som drivs av byråns uppdrag om världsfred och vänskap. På inbjudan av regeringar runt om i världen arbetar Peace Corps-volontärer tillsammans med samhällsmedlemmar på lokalt prioriterade projekt inom områdena utbildning, hälsa, miljö, jordbruk, samhällsekonomisk utveckling och ungdomsutveckling. Genom service utvecklar medlemmar av Peace Corps-nätverket överförbara färdigheter och finslipar interkulturella kompetenser som positionerar dem till nästa generations globala ledare. Sedan president John F. Kennedy grundade Peace Corps 1961 har mer än 240,000 142 amerikaner tjänstgjort i XNUMX länder över hela världen. För mer information besök peacecorps.gov och följ oss på Facebook, Instagram och Twitter. ###PeaceCorpsThailand #Volontär

Kontakt:
Suthanya Sukphaisal,
Verkställande och kommunikationsassistent
Peace Corps Thailand
E-post: ssuphaisal@peacecorps.gov
Telefon: + 66 2 2430140
+ 66 92 2958832

 

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.