Australisk man avlider efter en misstänkt trafikraseri med en grupp motorcykelåkare i Pattaya-området

Banglamung –

En australiensisk man som var ingenjör dog efter en misstänkt trafikolycka med en grupp motorcykelåkare i Pattaya-området.

Polisen i Nongprue underrättades om olyckan i natt (20 januarith) kl. 11 på Thung Klom – Tanman Road i Nongprue.

Polis, räddningspersonal och The Pattaya News anlände till platsen för att hitta Graeme Foster, 59, en australiensisk medborgare, liggande nära en elstolpe. Han var medvetslös och många ben var brutna. Han fördes till ett närliggande sjukhus där han tragiskt dödförklarades. I närheten hittade räddningspersonal hans skadade motorcykel.

Mrs. Kittiyaphon Foster, 49, som är Mr. Fosters fru, berättade för Nongprue-polisen att hennes man var ingenjör. I går kväll åt herr och fru Foster tillsammans med sina vänner på en restaurang ungefär en kilometer från platsen. Klockan 11 var de på väg hem igen. Hennes man körde på sin motorcykel. Hans australiensiska vän följde efter honom på en andra motorcykel. Fru Foster och hennes två döttrar körde i en bil bakom de två australiska männen.

Fru Foster sa att hon såg en grupp på 4-5 motorcykelåkare plötsligt samlades runt hennes man på sina egna cyklar. Mrs. Foster var inte säker på vad de gjorde med hennes man innan han tappade kontrollen över sin motorcykel och störtade in i en elstolpe nära en kurva. Motorcykelåkarna skyndade sedan iväg. Lokala invånare i närheten berättade för polisen att de påstås ha hört att den utländska föraren och motorcykelåkare bråkade och skrek åt varandra medan de åkte.

Fru Foster erkände att hennes man drack några alkoholhaltiga drinkar före olyckan men uppgav att han inte var berusad och uppmanade polisen att jaga gruppen av motorcykelåkare. Polisen i Nongprue uppgav att en liten mängd marijuana också hittades på olycksplatsen. Denna speciella elstolpe hade nyligen krävt två andra liv, enligt lokala invånare.

Polischefen i Nongprue, överste Damrong Eiampairoj, har beordrat att jaga efter de okända och oidentifierade motorcykelåkarna och kontrollerat CCTV i närheten för att ta reda på exakt vad som orsakade olyckan. Men i detta skede tror polisen i Nongprue att vägraseri orsakade olyckan, men det var fortfarande oklart vilken part som anstiftade händelsen eller vad det exakta problemet hade varit.

I relaterade senaste nyheter, en annan dödlig trafikolycka som involverade en utländsk medborgare i Pattaya:

En 32-årig beväpnad man har överlämnat sig till polisen efter att ha mördat en brittisk ex-pat i Pattaya-området.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.