Många restaurangägare i Pattaya som fortfarande lider av ekonomiska problem hoppas att kinesiska turister är lösningen

FOTO: Matichon

Pattaya –

Vissa restaurangägare, särskilt fisk och skaldjur, i Pattaya lider fortfarande av ekonomiska problem och de hoppas att kinesiska turister kommer i stort antal för att hjälpa dem att fortsätta.

Fru Premwadee Saekoaw, en restaurangägare på 'King Seafood' på Walking Street, berättade för Pattaya News "Det finns fler utländska turister som besöker Thailand och Pattaya efter att Covid-19-restriktionerna har lättat. Men restaurangerna på Pattaya Walking Street och i Pattaya-området är fortfarande överlag tysta. När man jämför restauranger före Covid -19 har bara ungefär en av tre restauranger återhämtat sig bra hittills. Många av restaurangerna som ännu inte har återhämtat sig helt är fisk- och skaldjursställen som är beroende av kinesiska turister.”

"Endast ryska, inhemska thailändska och koreanska turister som beställer buffé- eller hotpot-stil på restauranger mår bra för närvarande, medan de flesta andra utländska turister bara äter en tallrik i en måltid eftersom de är mer försiktiga med sina utgifter", förklarade Mrs. Premwadee .

"Nattlivsturismen i Pattaya blir bättre i vissa områden som i Soi Bua Khao och på North Pattaya Beach," tillade fru Premwadee.

"Japanska turister försvann nästan från Pattaya efter Covid 19 och har fortfarande inte återhämtat sig helt, vilket före pandemin var betydande kunder för restauranger, särskilt skaldjur. Vi hoppas att kinesiska turister kan hjälpa oss att överleva från ekonomiska problem, eftersom fisk och skaldjur också är populärt bland dem”, konstaterade Mrs. Premwadee.

Kina har precis godkänt gruppresor för att kunna resa igen för första gången på tre år igår, som du kan se här.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.