Thailändsk polischef beordrar att stävja "polislookalikes" som påstås ha gett VVIP-tjänster till kinesisk turist

FOTO: Khaosod English

Nationellt —

Den thailändska nationella polischefen har beordrat en polisinspektör att undersöka en anklagelse från en kinesisk turist om att hon betalade thailändska poliser för att tillhandahålla sina "VVIP"-tjänster när hon anlände till Suvarnabhumi flygplats.

En kinesisk kvinna som gick under namnet "choudan0302" på Douyin-appen, en kinesisk version av Tiktok, postade ett videoklipp på henne och män som till synes såg ut som thailändska poliser på flygplatsen.

Kvinnan hävdade att hon betalade tjänstemännen i videon för att få VVIP-tjänster, som inkluderade att inte behöva vänta i immigrationskön och transporttjänst i ett polisfordon.

Hon sa att hon lät sin agent kontakta polisen för att hämta henne och ta henne till ett hotell i Pattaya. Upphämtning och överföring kostade 7,000 6,000 baht och XNUMX XNUMX extra om det inkluderade en polismotorcykeleskort med siren på, sa kvinnan.

Hennes video blev senare föga överraskande viral i thailändska och internationella medier, med många nätanvändare som krävde svar från den thailändska polisstyrkan.

Igår, 21 januari, Pol. Generalmajor Archayaon Kraithong, talesman för den kungliga thailändska polisen, kom ut för att berätta för en presskonferens att Pol. General Damrongsak Kittipraphat, nationell polischef, hade underrättats om händelsen och hade beordrat en utredning för att klargöra om poliserna i videon verkligen var poliser och om några regler brutits.

Händelsen hade kraftigt skadat den thailändska polisens image, sa talespersonen. Han tillade att sådana tjänster som turisten hävdade inte kunde utföras.

Användningen av en bilkortege från polisen skulle kunna tillhandahållas för att garantera säkerheten endast vid vissa tillfällen, till exempel för att eskortera en husvagn med skolbussar på resa till religiösa ceremonier, eller för att skydda viktiga politiska personer, poliser och landets utländska VIP-diplomater.

Kortegentjänsten måste också följa många trafiklagar eller regeringsbeslut, konstaterade talesmannen. Det kunde inte tillhandahållas någon enbart för privat bekvämlighet.

Talesmannen sa att om poliserna i videon skulle bevisas vara poliser skulle de dömas till straff.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.