En skogsvakt sköts ihjäl i skjutning med tjuvskyttar i Chonburi, två misstänkta greps

FOTO: Khaosod Online

Sri Racha-distriktet, Chonburi —

En skottlossning mellan grupper av thailändska skogsvaktare och illegala jägare slutade med att en officer dödades och två arresterades.

Skogsvakterna var på rutinpatrull i Khao Khiao-Khao Chomphu Wildlife Sanctuary i Chonburis Sri Racha-distrikt på torsdagskvällen den 19 januari när de snubblade över en grupp tjuvjägare.

När rangers försökte arrestera tjuvjägarna öppnade de misstänkta plötsligt eld och bytte skott med rangers, vilket resulterade i att en officer sköts i pannan.

Den skadade polisen, Mr. Thanongdet Sunthornworachan, 59, fördes till närmaste sjukhus men avled senare efter att han kom.

Två misstänkta, endast identifierade som Mr. Teerawat, 38, och Mr. Wasil, 31, greps i besittning av många delar av vilda djur, inklusive en palmcivet (Paradoxurus) och ekorrar.

De misstänkta erkände att de kröp in i skogen för att kontrollera fällorna de tidigare lagt för att fånga djur.

Rangers arresterade också de misstänkta med två CZ-gevär, knivar och flera kulor.

De misstänkta åtalades för mord och olaglig jakt i det skyddade området.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.