Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Kina tillåter gruppresor, elva dödade i en skåpskrasch och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, utvalda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 16 januari 2023, till söndagen den 22 januari 2023. De är inte på någon speciell nivå av betydelse men är listade i ordningen efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. En oljetanker som kan lagra 3 miljoner liter olja exploderade och fattade eld när den lade till i Samut Songkham-provinsen klockan 9:30 den 17 januari.

En explosion som inträffade ombord på en oljetanker som lades till vid Mae Klong-floden i Samut Songkrams Mueng-distrikt den 17 januari, har hittills orsakat åtta bekräftade dödsoffer.

2. FN:s världsturismorganisation (UNWTO) har rapporterat en starkare återhämtning än väntat för den globala turismekonomin och förutspådde att den globala turismen kommer att återhämta sig till nivåer före pandemi 2023.

Cirka 917 miljoner turister, eller dubbelt så mycket från 2021, reste internationellt men detta var fortfarande 63 % av nivån före pandemin 2019, enligt uppgifter från UNWTO.

3. Efter tre år av resebegränsningar på grund av Covid-19-pandemin har Kina släppt en begränsning för gruppresor till Thailand och 19 andra länder från och med fredagen den 20 januari 2023 i ett plötsligt tillkännagivande.

Nyheten kommer att välkomnas varmt av resebranschen i Thailand, även om några lokala invånare redan har setts på sociala medier klaga på eventuella framtida trafikproblem.

4. Den thailändska nationella polischefen har beordrat en polisinspektör att undersöka en anklagelse från en kinesisk turist om att hon betalade thailändska poliser för att tillhandahålla sina "VVIP"-tjänster när hon anlände till Suvarnabhumi flygplats.

En kinesisk kvinna som gick under namnet "choudan0302" på Douyin-appen, en kinesisk version av Tiktok, postade ett videoklipp på henne och män som till synes såg ut som thailändska poliser på flygplatsen.

5. Elva personer, inklusive två barn, brändes ihjäl efter att minivanen de åkte i kraschade i ett bevattningsdike den 21 januari i Nakhon Ratchasima.

Den enda överlevande från olyckan är kvar på ett sjukhus.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.