UPPDATERING: Två thailändska poliser flyttade efter att ha laddat kinesiska turist-VVIP-tjänster

FOTO: Matichonweekly

nationell -

Två av tre thailändska poliser har överförts till inaktiva tjänster efter att en undersökning fann att de verkligen var involverade i att tillhandahålla en VVIP-tjänst till en kvinnlig kinesisk Tiktok-influencer.

Först vår tidigare historia:

Den thailändska nationella polischefen har beordrat en polisinspektör att undersöka en anklagelse från en kinesisk turist om att hon betalade thailändska poliser för att tillhandahålla sina "VVIP"-tjänster när hon anlände till Suvarnabhumi flygplats.

Nu till vår uppdatering:

Tre poliser i en viral video postad av en kinesisk kvinna, som hävdade att hon hade betalat dessa poliser för att skynda henne genom immigrationen på Suvarnabhumi flygplats och eskortera henne hela vägen till ett hotell i Pattaya, har identifierats som en poliskapten från turistpolisen Bureau och två trafikpoliser.

De tre poliserna stod inför en utredning direkt efter att videon cirkulerade på sociala medier.

Nyligen har två av dem överförts till inaktiva tjänster, enligt rapporter. Deras namn var reserverade i väntan på en pågående utredning.

De tre poliserna, enligt den kinesiska turistens påstående, tog henne och hennes mamma genom Immigration och tullen, bar bekvämt sitt bagage till en taxi och gick till och med så långt att de öppnade bilens dörr för dem.

Bellboypoliserna körde sedan en motorcykel med en siren och nödljus framför hennes taxi och öppnade en siren för att glida genom trafiken för att ta henne till Pattaya.

Denna motorcykel upptäcktes senare vara registrerad som ett privat fordon, inte ett polisfordon. Den hittades parkerad vid trafikpolisavdelningen i Bangkok på söndagen.

Detta innebar att de åtalade poliserna inte begick ett brott eftersom fordonet som användes i eskorten inte var ett polisfordon. Ändå ansågs de ha betett sig olämpligt, sade biträdande kommissionären för turistpolisbyrån.

"Poliserna var ute och gjorde sidjobb dagen då händelsen inträffade eftersom inga organisationer begärde specialbehandling för några turister den dagen", sa den biträdande kommissionären.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.