UPPDATERING: Thailands folkhälsominister kräver mer straff för "Bellboy"-poliser

FOTO: Manager Online

Nationellt —

Anutin Charnvirakul, minister för folkhälsoministeriet och vice premiärminister, kom ut på måndagen för att kräva mer straff för poliser som tillhandahållit VVIP-eskort till en kvinnlig kinesisk Tiktoker.

Först vår tidigare historia:

Två av tre thailändska poliser har överförts till inaktiva tjänster efter att en undersökning fann att de verkligen var involverade i att tillhandahålla en VVIP-tjänst till en kvinnlig kinesisk Tiktok-influencer.

Nu till vår uppdatering:

Anutin sa att polisen som hjälpte den kinesiska turisten att ta sig igenom immigrationen och eskorterade henne till ett hotell i Pattaya hade brutit mot lagen och polisföreskrifterna som förbjöd användningen av statliga fordon för personliga fördelar, även om fordonet som användes för att eskortera henne enligt uppgift var. registrerat som ett privat fordon, noterar The Pattaya News.

Han fortsatte med att säga att poliserna borde straffas oavsett oro för att det skulle kosta landet en del turister.

"Vi annonserar aldrig sådana tjänster för turister i alla fall," sade Anutin.

Ministern trodde att händelsen inte skulle skada landets rykte eftersom Thailand fortfarande var ett toppval för de flesta turister.

"Jag har precis kommit tillbaka från ett land i Europa. Folk där sa till mig att de väljer Thailand som det första landet de skulle resa till på sommaren.” Anutin tillade.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.