Pattayas borgmästare och lokala affärsmän träffas för att förbereda för kinesiska turnégrupper som återvänder

Pattaya —

Thai-Chinese Tourism Association och Pattayas borgmästare träffades tisdagen den 24 januari för att diskutera åtgärder för att välkomna kinesiska turisters återkomst.

De två parterna träffades i stadshuset för att brainstorma om vad Pattaya borde göra för att tillgodose en förväntad tillströmning av kinesiska turister som var på väg till staden efter att Peking beslutat att återöppna sina gränser efter tre år av Covid-19-restriktioner den 8 januari.

Mr Chanaphan Kaewklachaiwut, ordförande för föreningen, rådde borgmästaren, Mr. Poramase Ngampiches, att förbättra staden, särskilt när det gäller säkerhet och sanitet, för att stärka förtroendet och imponera på kinesiska turister.

Han sa att ett reseföretag i hans förening skulle skapa ett resepaket för kinesiska turister, uppdelat i tre grupper: lyx, medium och normal. Dessa turister skulle guidas till turistplatser runt Pattaya som hade kvalitetssäkrats av Thai-Chinese Tourism Association.

Chanaphan trodde att antalet kinesiska turister som reser till Pattaya i år säkerligen skulle slå det pre-pandemiska antalet på två miljoner turister.

Pattaya ser också på att påskynda trafikbyggnadsarbetet på Second Road, i väntan på att resebussar ska återvända till området med kinesiska turister. För närvarande beräknas arbetet inte vara klart förrän runt Songkran i april.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.