Pattaya Cricket Club börjar äntligen sin säsong på en ny wicket och oavgjort i en vänskapsmatch mot Asian Stars CC

Starten av PCC och ASCC:s Bangkok Cricket League-säsong har försenats av det sena färdigställandet av den renoverade wicket på Horse Shoe Point. Jag skulle kunna skriva en bok om varför och hur, men det tänker jag inte. Det behöver inte sägas att vänskapsmatchen mellan de två ärkerivalerna var ett tillfälle att prova nya spelare och se hur wicket spelade. Som alltid var vissa spelare inte tillgängliga och PCC saknade Habby Singh, Tom Fogden och Jainish Parikh, alla kvalitetsbowlare. 

   Matchen spelades söndagen den 22 januari i strålande solsken och lätt bris. Standard MCC begränsat över lagar som tillämpas med BCL-spelförhållanden och en ytterligare dom om trädet i spelfältet, det vill säga en 4:a för att träffa trädet.   

   Kapten Wezley Masterton vann toss och bestämde sig för att bowla, vilket passade ASCC eftersom kapten Dimple ville slå först. Manoj och Hardik tog vecket och Ryan Driver kastade den första över downhill. Den nya bollen svängde och Ryan höll det tätt med bara 2 av över. Wez bowlade härnäst men hade alla möjliga problem med att kontrollera den svängande bollen och wobblyitis i hans bowlingarm ledde till 8 bredare och 6 runs från pilen, men den sista bollen var en korkare och tog bort Manojs avstubb från den ganska mjuka plasticine. 16 för 1 av 2 overs var en dyr start, men en tidig wicket är alltid värt att ha. Ryan fortsatte att vara väldigt sparsam och Andy Emery tog över från Wez. 

Dimple var slagman nr 3 och lade stadigt till runs från Andy och Mark Johnson liksom Hardik och poängen travade fram vid cirka 6 runs a over. Dimple gjorde bra ifrån sig med 22 från 14 bollar när han slog på en kort boll från Andys 3rd över och fångades bakom av Harrison den nya målvakten. 49 för 2 från 8 overs. En uppsjö av bowlare följde; Mark Johnson, Hansie, El Chapo och Wez går alla för tvåsiffriga per over. El Chapo verkade ha glömt mycket om crickets lagar och hade svårt att förstå domarens beslut eller varför de otäcka slagmännen slog honom runt HSP. Massor av expletiver följde - mycket uncricket-liknande gammal kille.

100:an nåddes på 14 overs och efter ytterligare en vinglig över från Wez med 5 breder togs drinkar. Steve Christie (Crunch) med sin snabba vänsterarmssnurr fördes in i attacken, medan Mark fortsatte att överfallas, men inte utan framgång. En långsammare boll fick Hardik att sky en boll högt till mitten av och in i Ryans mycket säkra händer. Hardik gick för hedervärda 68. Mark avslutade med 4 overs, 50 för 1. 139 för 3 från 17 overs och en poäng på 225 sågs på korten. Darmesh levde ett charmat liv när han efter att ha fått en No Ball åkte han friträffen och tappades och kastades senare på en annan. Lakha var slagman nr 5 och gjorde snabbt mål från Mark, Andy och Crunch innan Andy klev för sin sista over och trots att han blev slagen för 12 runs, bowlade han Darmesh för 38 vilket inkluderade 5 6:or. 189 för 4. 

Crunch hade blivit träffad för 20 av sin 3rd över och letade efter revansch som han fick när han kastade Lakha för 25 från 15 bollar. 197 för 5. Ryan återvände till attacken och gjorde kort med Roni som gick för 3 vilket innebar att Sam tog de sista oversna med Imran. Imran slutade 9 not out medan Sam sprängde 20 från 9 bollar, varav 16 kom från Ryans senaste 2 overs. Asian Stars slutade på 226 för 6 från 25 overs. PCC bästa bowlare var Ryan med 5 overs 1 för 25 och Andy med 5 overs 2 för 39. PCC gav bort ett pinsamt antal extras (41), varav 25 var breda, främst från Wez. 

  Efter paus skickade PCC Wez och Luke Stokes att öppna mot bowlingen av Dimple och Manoj. Wez gick in i normalt läge som inte inkluderar löpning om det inte var absolut nödvändigt och han vägrade ohövligt att dela strejken med Luke. Både Dimple och Manojs bowling siffror led i enlighet därmed med Dimple på 47 för 0 från 5 overs och Manoj på 71 för 1 från 5 overs. Imran och Saqlain tog över bowlingen. Luke var den första att avgå i 6:anth över på 11 när Imran inducerade en kant som Roni fångade bakom. 62 för 1 och en bra start. Wez fortsatte förgäves och bröt till och med sitt slagträ. I den 10th över Saqlain slog Wez stubbar för en 33 boll 65 som inkluderade fyra 4:or och sju 6:or.

Detta förde Trevor Moolman till fältet, och han och Ryan hade ett enormt 115-partnerskap. De gjorde inte lika snabbt mål som ASCC men de hade ett försprång från Wez insatser. Dimple och Hardik återupptog attacken och höll ordning på saker och ting med 6 runs per over, med Hardik som var mycket ekonomisk – 5 overs 26 för 0. 100:an passerades i 11:anth över och drinkar intogs den 15th med en poäng på 130. PCC var 17 före i detta skede. Ryan och Trevor fortsatte omväxlande singlar och gräns 4:or, med Trevor som såg väldigt sammansatt ut. 

Tiden i näten på The Outback visade sig vara användbar. Det var inte förrän den 22nd över att ASCC lyckades få ett genombrott när Ryan kastades av Manoj (Bharat) för 50 från 50 bollar inklusive fyra 4:or och två 6:or. 198 för 3 med två över kvar. De jämförande poängen var nästan lika vid denna tidpunkt med ASCC som hade de minsta fördelarna. För ett kort mellanspel kom Comedy Club. Någon hade sagt till markpersonalen att vi skulle vara klara vid 4, alltså vid 5 några av sprinklerna kom på. Det fanns fältare som tryckte tillbaka sprinklerna i sina hål för att stoppa dem och de dök upp igen tills någon stängde av kranen. Det var som en vuxen lek med mullvad.

Hur som helst, Harrison tog vecket och höll bara i 2 bollar innan han fick en överkant och togs för en anka. 199 för 4. Andy Emery anslöt sig till striden och gjorde en kort 7 av 4 bollar innan Imran kastade honom och 206 för 5. Simon Philbrook drabbades av skavan att gå ut, höra slamret från träverket från den första bollen och gå tillbaka för en gyllene. Imran var på ett hattrick. Kommer timmen, kommer mannen, kommer Crunch. En singel av Imrans sista boll och 21 behövdes för vinst. Manoj kastade sista över. Crunch slog en 6, en annan 6, en 4, en prick och en 1. Trevor behövde en 4:a från den sista bollen. Ut gick den i en stor parabolbåge till den långa gränsen och stannade 5-10 cm kort med Hardik i förföljelse. Hardik dök på bollen och här blev det svårt. Alla åskådarna skrek och signalerade en 4:a eftersom de trodde att Hardick hade lagt en hand över gränsen samtidigt som de höll bollen i den andra handen. Hardick kastade tillbaka bollen.

Under tiden hade Trevor kört 2 och Crunch kunde inte göra 3rd. Jag, som domare, och i vänskapsmatchens anda, bestämde mig för att kalla matchen oavgjort. ASCC:s bästa bowlare var Imran med 5 overs 3 för 39. Det fanns ingen Man of the Match-utmärkelse, men om det var det skulle jag ha gett det till Trevor Moolman eftersom Wezley slår 65s hela dagen varje dag och detta var en monumental insats från Trevor . 

    

  

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/