Thailands premiärminister revs upp utvecklingen av U-Tapaos internationella flygplats

FOTO: Kaosod Online

Nationellt —

Thailands sittande premiärminister Prayut Chan-o-cha vidtar åtgärder för att påskynda utvecklingen av U-Tapaos internationella flygplats i hopp om att få in en vinst på 305 miljarder baht för landet.

U-Tapao internationella flygplats är ett joint venture mellan BBS Consortium och regeringens EEC Policy Committee under en 50-årig koncession, med ett mål att hantera 60 miljoner passagerare per år, enligt Tipanan Sirichana, vice talesperson för regeringen.

Hon sa att general Prayut driver på för att flygplatsen ska färdigställas för att öka landets konkurrenskraft på global nivå.

U-Tapao kommer att bli landets tredje viktiga kommersiella internationella flygplats som länkar samman två andra flygplatser: Don Mueang och Suvarnabhumi, med ett höghastighetståg.

Talesmannen sa att flygplatsen, som för närvarande genomgår den första fasen av konstruktionen, kommer att förvandla Thailand till ett nav för turism, logistik och flyg och området runt flygplatsen till den "östliga flygmetropolen."

Flygplatsen ligger i Phala-distriktet i Ban Chang-distriktet i Rayong-provinsen, och spänner över 6,500 290 rai, med en investeringsbudget på XNUMX miljarder baht.

Flygplatsen kommer att generera en årlig inkomst på 305.55 miljarder baht och ge över 15,600 XNUMX arbetstillfällen under de första fem åren efter färdigställandet.

"General Prayuts ambition att slutföra projektet vänder huvudet på många investerare", avslutade Tipanan.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.