Ryska turister spjutspets utländska ankomster i Phuket

phuket -

Phuket ser fler aktiviteter från turister, eftersom turismen nu ligger på 50 % jämfört med nivåerna före pandemi, enligt chefen för Thailands turistmyndighets kontor i Phuket.

Nantasiri Ronsiri sa på torsdagen att antalet besökare till Phuket från januari till december 2022 uppgick till 9.26 miljoner, där 53.6 % var inhemska turister och 46.4 % var internationella turister, vilket pumpade in 233.38 miljarder baht i turistintäkter till Phuket under hela året.

"Före pandemin hade Phuket en turismintäkter på 400 miljarder baht," sa Nantasiri, "Och nu är vi på 200 miljarder baht, så det betyder en återhämtning på 50 %."

Hon fortsatte att utländska turister tillskrev 70 % av hela intäkterna medan thailändska turister stod för 20 %.

Samtidigt var de 10 bästa länderna när det gäller antalet ankomster till Phuket under det senaste året:

  1. Ryssland
  2. Indien
  3. Australien
  4. England
  5. Singapore
  6. Tyskland
  7. Malaysia
  8. Kazakstan
  9. Sydkorea
  10. USA

Nantasiri noterade att det är förvånande att se Kazakstan och Amerika på listan, och lägger till att en stor grupp kazakiska turister i allmänhet väljer att landa och stanna i Phuket i några dagar innan de tar en resa till andra destinationer, som Bangkok eller ön Samui.

När det gäller thailändska turister valde många att besöka Phuket under nyårsperioden men kunde ändå inte slå utländska turister.

I mitten av januari 2023 sa Nantasiri att Phuket välkomnade tre slagsmål från Kina, som mestadels bar affärsmän. Men stora kinesiska resegrupper kommer att anlända till Phuket så snart de får visum.

Hon uppgav att hotellbeläggningen ligger på cirka 80%, med vissa platser som når 90-95%. Vissa hotell är dock inte helt öppna ännu, eftersom vissa hotell saknar medel för att starta om sin verksamhet.

"Vårt mål för 2023 är att locka minst 12 miljoner internationella och inhemska turister till Phuket, medan det övergripande målet för Thailand är att välkomna 23 miljoner besökare." avslutade Nantasiri.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.