Befälhavare för thailändsk polis beordrar en fullständig utredning av fall av påstådd utpressning av taiwanesisk skådespelerska

Bangkok, Thailand-

Eftersom ett ordkrig har värmts upp mellan thailändska brottsbekämpande myndigheter och en berömd taiwanesisk skådespelerska som hävdar att hon utpressades av thailändsk polis har befälhavaren för den thailändska polisen beordrat en fullständig, transparent utredning.

Pol. General Damrongsak Kittipraphat, överbefälhavaren för den kungliga thailändska polisen, beordrade i morse, den 28 januari 2023, en fullständig och transparent utredning som han sa skulle vara rättvis för alla inblandade sidor.

Du kan klicka eller tryck här för berättelsen hittills runt det här fallet har båda sidor inblandade att stå fast.

Skådespelerskan och påverkaren på sociala medier, An Yu Qing, känd under sitt engelska namn Charlene An, har varit engagerad i verbal sparring online från sin Instagram med thailändsk polis i flera dagar efter att hon hävdade att hon utpressades av thailändsk polis vid en vanlig trafikkontroll för 27,000 XNUMX baht när du besöker landet runt nyår. Hon har sedan dess lovat att aldrig återvända till Thailand.

Den thailändska polisen hävdar dock att enligt hennes taxichaufför och vittnen var hon kraftigt berusad, hade olaglig vapingutrustning, var samarbetsvillig och hennes visum var felaktigt. Charlene har förnekat alla dessa uttalanden och sagt att hon inte hade druckit, var helt samarbetsvillig även om hon medgav att det fanns språkbarriärer och inte bröt mot några lagar.

En stor tvist är Charlene som påstår sig ha förts från sin taxi till ett lugnt område för att bli utpressad på pengar, men thailändsk polis hävdar att CCTV-filmer bestrider detta faktum. Dessutom har huvudvittnet, hennes taxichaufför, till synes ställt sig på polisens sida i hans uttalanden och även gått till protokollet och hävdat att hon var berusad och agerade hysteriskt i sin tvist med polisen.

Detta har lett till en fortsatt upptrappning på båda sidor med Charlene som lovar att engagera Interpol och taiwanesisk polis och göra det till en internationell incident och thailändsk polis hotar Thailands extremt stränga lagar om förtal och förtal och ärekränkning.

Som ett resultat har Pol. General Damrongsak Kittipraphat är nu personligen involverad efter att hans underordnade främst hanterat det pågående dramat under de senaste dagarna. Premiärminister Prayut Chan-O-Cha har också bett om en fullständig utredning, mycket medveten om att det kan påverka turismen på grund av Charlenes betydande följare på Instagram och sociala medier.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/