Thailand Time Machine: En tillbakablick på den här veckan förra året i de bästa thailändska nyheterna: Thai Doctor Tragically Killed in Fatal Crosswalk Crash och mer

Följande är en veckoartikel som tittar på samma tidsperiod förra året i nyheterna från Pattaya och Thailand.

Denna veckofunktion tar en tillbakablick på nyheter från samma period förra året (och ibland olika tidsfönster, som sex månader eller tre månader) för att se hur saker och ting har förändrats, följa upp utvecklingen av berättelser, samt titta på potentiellt brutna löften eller saker som inte ägde rum som utlovat i Pattaya och Thailand.

Eftersom vi publicerar dussintals artiklar i veckan är detta ett snabbt sätt för människor att ta en titt på vilka de största berättelserna var för ett år sedan, som valdes av vår redaktion, och hur de påverkar oss idag och relaterar till aktuella nyheter. De är dock inte i någon speciell ordning av betydelse, ungefär i publiceringsordning.

Den här veckan täcker vi den sista veckan i januari 2022, från söndagen den 22 december 2022 till lördagen den 28 januari 2022.

Nu går vi:

1.  Thailändsk läkare dödades tragiskt i dödlig övergångskrock

En ung thailändsk kvinnlig läkare dödades tragiskt efter att ha blivit påkörd av en stor cykel, körd av en polis, medan du går över ett övergångsställe framför Bhumirajanagarindra Kidney Institute Hospital på Phya Thai Road i Bangkok fredagen den 21 januari.

Thailändsk läkare dödades tragiskt i dödlig övergångskrock i fredags, motorcykelförare identifierades idag som polis och åtalades för vårdslös körning

2. Chonburi myndigheter godkänner förlängning av drickstiden på kvalificerade matställen till 11:00

Chonburi och ytterligare sju turistpilotprovinser har godkänt förlängningen av drickstiden på kvalificerade matställen från 9:00. till 11:00, träder i kraft måndagen den 24 januari.

Chonburi myndigheter godkänner förlängning av drickstiden på kvalificerade matställen till 11:00.

3. 32 offentliga toaletter vid Bali Hai Pier ska vara klara i april, säger Pattayas vice borgmästare

  Detta är fortfarande inte gjort.

32 offentliga toaletter vid Bali Hai Pier ska vara klara i april, säger Pattayas vice borgmästare

4. Thailand och Saudiarabien är överens om att återupprätta diplomatiska förbindelser

Thailand och Saudiarabien kom ömsesidigt överens om att återupprätta en diplomatisk relation och inleda en ny era av bilaterala förbindelser, uppgav Thailands premiärminister Prayut Chan-O'Ch i ett officiellt tillkännagivande efter ett artighetssamtal till Hans Kungliga Höghet Prins Mohammed bin Salman i Saudiarabien.

Thailand och Saudiarabien är överens om att återupprätta diplomatiska förbindelser

5. Äldre utländsk ex-pat dör när de får massage på en massagebutik i Pattaya

En äldre utländsk ex-pat dog i en massagebutik i Banglamung sent i eftermiddags mitt under en massage.

Äldre utländsk expat dör när de får massage på en massagebutik i Pattaya

Ha en trygg vecka!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/