UPPDATERING: Thailändsk polis pressade ut pengar från taiwanesiska turister, säger den tidigare thailändska politikern "Chuwit"

FOTO: ชูวิทย์ กมลวิศิษฎ์

Nationellt —

Den före detta politikern Chuwit Kamolvisit, som var visslare, skrev på sin Facebook-vägg att thailändsk polis pressade ut pengar från en taiwanesisk skådespelerska och hennes vänner, och tillade att om polisen fortsatte att ljuga och skylla på offret skulle han avslöja dem med bevis.

Först vår tidigare historia:

CCTV släppt av thailändska medier som Nation TV och Channel 7, tillsammans med fortsatta bevis som släppts av thailändsk polis, har visat vissa tvivel på påståenden från en taiwanesisk skådespelerska om att ha blivit utpressad av thailändsk polis för 27,000 XNUMX baht.

Nu till vår uppdatering:

Chuwit skrev ett Facebook-inlägg på måndagen att han blev kontaktad av en vän till Charlene An, som sa att de var med An vid checkpointen och hade en videoinspelning av polisens utpressning mot henne tidigare denna månad.

An, som påstod att hon utpressades av thailändsk polis för 27,000 XNUMX baht, hade återvänt till sitt hemland men fortsatte att skapa rubriker i Thailand och hennes land under de senaste veckorna.

Dramat mellan henne och den hon kallade "jävla polis” verkade nå ett slut igår när CCTV-inspelningar, som kom ut igår, enligt uppgift motsäger flera punkter i den 33-åriga skådespelerskans påståenden.

Men enligt Chuwit försöker flera ledande poliser dölja sanningen genom att radera bilder från CCTV-kamerorna på den kinesiska ambassaden och polisens kroppskameror.

Han uppgav också att polisen övertalade Grab-taxichauffören, som levererade offret, att ljuga om att offret var berusad och att hon bara stannade vid checkpointen i 40 minuter, inte 2 timmar som hon påstod.

Den tidigare massagesalongsmagnaten fortsatte att tidigare inspelningar släppts för att misskreditera offret och göra hennes utpressningsanspråk osannolikt.

Han sa att han skulle avslöja alla inblandade myndigheter för allmänheten om de envisades med att ljuga.

"Det viktigaste är att polisen hittade på en historia, förstörde bevis och hämnades mot en taiwanesisk skådespelerska," sade Chuwit.

Under tiden, Pol. Generallöjtnant Thiti Saengsawang, chef för Metropolitan Police Bureau, kom ut idag, den 30 januari, för att säga att poliser vid checkpointen undersöktes för möjlig shakedown.

Han sade också att poliserna inte borde ha släppt den taiwanesiska skådespelerskan när hon greps med en illegal vaporizer.

Detta innebar att polisen vid checkpointen till en början försummade sin plikt, eftersom de inte konfiskerade vapen och lät skådespelerskan gå, sa polisen och tillade att polisbyrån samlade bevis för att fortsätta med disciplinära och kriminella åtgärder mot den berörda polisen.

Pol. Generallöjtnant Thiti uppgav att många befintliga polisfynd stödde spekulationerna i nyhetsrapporter, inklusive mutan. Vittnen kontaktades för att bekräfta brottet.

Thitis uttalande på en presskonferens matchade också Chuwits uttalande, som sa att den berörda polisen raderade hjälmkamerainspelningar, men detta väntade fortfarande på ett undersökningsresultat från kriminaltekniker.

Ingen skulle bli skonad om det skulle bevisas fel, sa Thiti, som fortsatte att undersöka.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.