UPPDATERING: Kapten för thailändska poliser som anklagas för att ha utpressat taiwanesisk skådespelerska förflyttad

FOTO: Prachachat

Nationellt —

Chefen för Huai Khwang-polisstationen där sju poliser anklagades för att ha utpressat 27,000 XNUMX baht från en taiwanesisk skådespelerska har förflyttats i väntan på en utredning av hans underordnade.

Först vår tidigare historia:

Den före detta politikern Chuwit Kamolvisit, som var visslare, skrev på sin Facebook-vägg att thailändsk polis pressade ut pengar från en taiwanesisk skådespelerska och hennes vänner, och tillade att om polisen fortsatte att ljuga och skylla på offret skulle han avslöja dem med bevis.

Nu till vår uppdatering:

Pol. Generalmajor Archayon Kraithong, talesman för den kungliga thailändska polisen, avslöjade måndagen den 30 januari att den nationella polischefen Pol. General Damrongsak Kittiprapas hade brådskande beordrat chefen för Huai Khwangs polisstation att överföras till Metropolitan Police Bureau (MPB).

Polisstationens chef, Pol. Överste Yingyos Suwanno förflyttades i avvaktan på en utredning av en taiwanesisk skådespelerska Charlene Ans shakedown-anspråk, som enligt uppgift involverade sju poliser från Huai Khwangs polisstation.

Rikspolischefen betonade också för alla poliser att öppet utföra sina uppgifter, särskilt när de arbetade vid kontrollpunkterna.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.