Taxibedrägerier är fortfarande det främsta klagomålet bland utländska turister i Thailand

FOTO: Kaohoo

Nationellt —

En undersökning, som frågade 200 västerländska turister i Thailand, visade att överprissatta taxitjänster är det främsta klagomålet bland utländska turister i Bangkok.

Undersökningen, som genomfördes av Thailands turistråd (TCT) under det sista kvartalet 2022, visade att taxioperatörer fick lägst nöjdhetspoäng på 3.5 av 5 från turister.

De flesta svarande sa att de inte var nöjda med påstådd orättvis behandling av taxichaufförerna, som påstås ha utnyttjat turister genom att inte använda en mätare för att ta ut ett högre pris.

Bortsett från taxitjänster, dålig sophantering och underlättande på flygplatsen, luftföroreningar och smutsiga turistattraktioner såg också ett högt missnöjespoäng, enligt TCT.

TCT-presidenten Chamnan Srisawat rådde regeringen och sa att regeringen borde samarbeta med några privata taxiföretag för att erbjuda turister ett nytt, pålitligt taxialternativ, såsom fordon målade i vitt och märkta med en distinkt logotyp eller skylt, för att säkerställa att priset är baserat på förarens mätare.

När det gäller andra bekymmer föreslog Chamnan att regeringen skulle öka sin budget för de 10 mest populära turistprovinserna, öka kapaciteten för sophantering, med fokus på öarna där avfallshanteringen ofta är svår, och förbättra system för bevarande av naturresurser.

Han rådde också regeringen att införa en gräns för antalet turister vid vissa attraktioner för att undvika överbefolkning.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.