UPPDATERING: Thailändska poliser inblandade i utpressningsanspråk på taiwanesisk skådespelerska åtalad för mutor

FOTO: Thaipost

Nationellt —

Sex thailändska checkpointpoliser anklagade för att ha utpressat 27,000 2 baht från en besökande taiwanesisk skådespelerska, Charlene An, och hennes vänner har åtalats för mutor torsdagen den XNUMX februari.

Först vår tidigare historia:

Sju thailändska poliser som var inblandade i ett kontroversiellt utpressningsanspråk från en taiwanesisk skådespelerska har förflyttats till inaktiva poster i väntan på en pågående utredning.

Nu till vår uppdatering:

De sex misstänkta som har åtalats är följande:

  1. Polkapten Yodrit Langdulsen, biträdande inspektör för brottsbekämpning
  2. Pol Capt Patiphan Sirichaiwatana, biträdande inspektör för allmän administration
  3. Pol Sen Sgt Maj Krisada Khammana
  4. Pol Sgt Chalermchai Siriwangso
  5. Pol Sgt Wacharanont Khaoyong
  6. Pol Sgt Nanthawat Suwanna

Pol. Generalmajor Thiradej Thammasuthee, befälhavare för Metropolitan Police Bureaus utredningsavdelning, berättade för thailändska medier att en av de sju första misstänkta förskonades från åtalet eftersom han svarade på ett bullerklagomål på en annan plats och inte var närvarande vid checkpointen.

Även om de sex misstänkta förnekade anklagelserna, sade Thiradej att han var säker på att den anklagade skulle ställas inför rätta eftersom polisen hade solida bevis, inklusive en tydlig CCTV-inspelning av utpressningen och ett vittnesmål från skådespelerskans vän som bekräftade att utpressningen ägde rum. .

Thiradej uppgav att de sex poliserna påstås ha krävt 27,000 XNUMX baht från offret i utbyte mot att inte gå vidare med rättsliga åtgärder mot henne för att hon bar på en olaglig vapinganordning.

Till en början åtalades de anklagade för tjänsteförsummelse, men nu åtalades de också för mutor, vilket medförde mycket hårdare straff som fängelse på 5 till 20 år eller livstids fängelse, böter på 2,000 40,000 till XNUMX XNUMX baht eller dödsfall.

Den sistnämnda anklagelsen kom efter att Charlene Ans vän, "Sky", tillsammans med den berömda whistleblower Chuwit Kamolvisit berättade för reportrar onsdagen den 1 februari att han betalade checkpointofficerarna 27,000 XNUMX baht för att släppas efter att ha blivit ertappad med vapeinnehav.

Thiradej bekräftade först att inget av offren skulle åtalas för mutor eftersom situationen var ett fall av utpressning, men nu verkade melodin ha ändrats.

Thailändska medier rapporterade att de misstänkta till en början erkände att de hade utpressat offret under en utredningspanels utredning, men senare ändrade sin vädjan till oskyldig efter att ha rådfrågat sin advokat.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.