Thailand planerar att sänka PM2.5-säkerhetsstandarden från 50 mikron till 37.5 mikron

nationell -

Eftersom luftföroreningarna i de flesta delar av Thailand försämras kommer Thailand att minska sin standardsäkerhetsnivå för luftföroreningar från i genomsnitt 50 mikron till 37.5 mikron från och med den 1 juni.

Flytten kommer att hjälpa Pollution Control Department (PCD) att hantera luftföroreningar mer effektivt efter att PM2.5-dammnivåerna i 43 provinser, inklusive Bangkok, överskred säkerhetsgränsen på 50 mikrogram per kubikmeter fredagen den 3 februari, rapporterade PCD.

PCD har uppmanat arbetsgivare att tillåta sin personal att arbeta hemifrån och för bilister att minska användningen av personbilar, medan byggarbetsplatser har blivit tillsagda att minska aktiviteterna.

Det är nu förbjudet att elda avfall på öppna ytor, vilket till stor del bidrar till föroreningar.

Dålig luftcirkulation och förbränning av gårdsavfall och sopor tenderar att leda till en ökning av PM2.5-nivåerna, enligt PCD. Under normala dagar är PM2.5-nivåerna 35 mikron, men kan nå 60 mikron under stillastående luftförhållanden och kan sväva upp till 90 mikron med brinnande aktiviteter.

Elever rekommenderas att bära ansiktsmasker och hålla sig inomhus i skolor för att skydda sig istället för att stanna hemma, vilket kan innebära en börda för föräldrarna.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.