80-åriga sängliggande mormor brändes ihjäl i Chonburi

FOTO: Thairath

Chonburi -

En 80-årig sängliggande mormor brändes till döds när en brand uppslukade hennes hus i Chonburis Mueang-distrikt fredagen den 3 februari. Hennes man blev räddad och säker.

Brandmän med tio motorer rusade till ett tvåvåningshus i Don Hua Lor-distriktet cirka 1 efter att ha blivit informerade om branden.

Branden, som bröt ut på andra våningen i huset, spred sig till första våningen där en hög med plastpåsar och papper förvarades, när myndigheterna anlände. Branden spred sig även till ytterligare två intilliggande hus innan den lugnade sig efter en timme genom en samlad insats av brandmän.

Tragiskt nog hittades den brända kroppen av en sängliggande mormor, Mrs Sura Inthachot, på första våningen i tvåvåningshuset. 80-åringen var hustru till 77-årige farfar Mr. Jaroon Inthachot.

Jaroon var i ett tillstånd av chock och mållöshet på grund av hans wfes hjärtskärande förlust, sa brandmännen till thailändska medier.

Hans granne, 63-åriga Samran Sudsanguan, berättade för thailändska medier att det blåste mycket vid tidpunkten för händelsen. Hennes hus förstördes också och hon kunde inte rädda några av sina tillhörigheter.

Samran tillade att paret samlade sopor för att försörja sig. Det avlidna offrets man låste ofta sin frus rum när han var ute och samlade skrot.

Thailändsk polis utreder brandorsaken. Till en början antas det ha orsakats av en kortslutning.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.