Khao San Underhållningsföretag varnade för att kontrollera volymen

Bangkok -

Nöjesföretagare på Khao San Road varnas för att kontrollera sin volym inom 15 dagar efter många invånares klagomål.

Biträdande stadstjänsteman från Bangkok Metropolitan Administration (BMA) Suksan Kitthisuphakorn ställde ultimatumet om att sänka volymen i går (8 februari)th) i ett möte med företagare på Khao San Road och representanter från närliggande lokalsamhällen.

Mr. Suksan sa vid mötet, "Vi har fått cirka 15 klagomål sedan oktober förra året till förra månaden om högt ljud från Khao San Road. Vi behöver samarbete från företagsoperatörer för att kontrollera volymen inom 15 dagar.”

Reglerna som tillkännagavs var:

  1. Företag som spelar musik eller levande musik SKA finnas i stängda byggnader som kan förhindra högt ljud och vibrationer till utsidan.

2. Medelvolymen FÅR inte vara mer än 90 decibel, maximal volym får inte nå mer än 110 decibel och volymen som når närliggande samhällen FÅR inte vara mer än 10 decibel.

3. Volymen MÅSTE stängas av eller sänkas flera gånger per kväll för att ge lyssnarna en paus för deras hälsa och hörsel.

4. Högtalare är FÖRBJUDNA utanför lokaler för att förhindra störningar.

  1. Ljudnivåmätare MÅSTE installeras med skärmar som visar aktuella bullerresultat för kunder och tjänstemän att veta.

"Om någon operatör efter 15 dagar inte har ändrat sina lokaler enligt ovanstående regler kommer rättsliga åtgärder att vidtas." avslutade Suksan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.