Regeringen, tekniska företag och det thailändska samhället lovar säkrare internet när skadorna mot barn ökar på nätet

BANGKOK, 9 februari 2023 – Den kungliga thailändska regeringen, utvecklingssektorn, ledande teknikföretag, internetleverantörer och det civila samhället har gemensamt bekräftat sitt engagemang för att skapa en säkrare digital värld för barn i Thailand, och reagerar på en alarmerande takt av sexuellt utnyttjande och övergrepp av barn online i Land.

Vid en två dagar lång nationell konferens den "Barn i den digitala tidsåldern: Tillsammans för ett säkrare internet för barn i Thailand”, organiserades i Bangkok idag, mer än 300 högre tjänstemän och experter från olika sektorer, inklusive skydd av barn, hälsa, utbildning, brottsbekämpning och informationsteknik, samlades för att diskutera sätt att tackla sexuellt utnyttjande och övergrepp på barn online i Thailand. Konferensen arrangeras av UNICEF i samarbete med ministeriet för social utveckling och mänsklig säkerhet (MSDHS), ministeriet för digital ekonomi och samhälle (MDES), International Telecommunication Union (ITU) och ECPAT International. syftar till att främja dialog och kunskapsdelning kring ett säkrare internet för barn och unga. Det syftar också till att främja ett kollektivt svar bland nyckelaktörer för att bekämpa de ökande onlineriskerna som barn i Thailand möter varje dag.

"Barn spenderar mer och mer tid på internet, vilket erbjuder obegränsade kunskaps- och inlärningsmöjligheter men också utsätter dem för alla typer av faror som kan inträffa när som helst", sa Kyungsun Kim, UNICEFs representant för Thailand. "Vi bevittnar en aldrig tidigare skådad ökning av sexuella övergrepp och utnyttjande av barn och ungdomar online i många länder, inklusive Thailand. Problemet är extremt utmanande och kräver kollektivt engagemang och samordnade åtgärder från alla sektorer och från alla. Vi måste gå samman och göra allt som krävs för att stoppa alla typer av onlinehot som kan förstöra barns liv.”

"Onlinevärlden har inga gränser och därför kan ingen enskild sektor, ingen enskild organisation eller ett enda land effektivt ta itu med onlineövergrepp och exploatering av barn," sa Chuti Krairiksh, minister för social utveckling och mänsklig säkerhet. "Samarbete och samarbete mellan sektorer, myndigheter, den privata sektorn och mellan länder är avgörande om vi ska se till att alla barn är säkra från övergrepp online."

Enligt Störande skada i Thailand, en banbrytande rapport som släpptes 2022 av UNICEF, ECPAT och INTERPOL, 9 procent av barn i åldrarna 12-17 i Thailand, eller cirka 400,000 2021 barn, var offer för sexuellt utnyttjande och övergrepp på nätet XNUMX. Dessa incidenter inkluderar att dela sexuella bilder av barn och utpressning eller att tvinga barn att delta i sexuella aktiviteter genom löften om pengar eller gåvor.

Omfattningen av problemet är dock ofta underrapporterad eftersom få barn avslöjade sådana incidenter för någon på grund av bristande medvetenhet om var de ska söka hjälp eller vem de ska berätta. Runt 10-31 procent av barnoffer berättade inte för någon och bara 1-3 procent av dem anmälde händelserna till polisenenligt rapporten.

"Teknologisk och digital transformation av Thailand är hjärtat av Thailand 4.0, och detta syftar till att koppla samman det som inte är uppkopplat inklusive barn och ungdomar," sa Dr. Wetang Phuangsup, biträdande ständig sekreterare vid ministeriet för digital ekonomi och samhälle. "Om lämpliga förebyggande åtgärder inte är på plats kan barns integritet och skydd undergrävas av flera risker relaterade till insamling och vidareförsäljning av deras data och surfvanor, beteendeinriktning och reklam."

"På grund av covid-låsningarna och snabbt växande digitala anslutningar och tjänster har ett ökande antal barn anslutit sig till det digitala rummet i Thailand," sa Atsuko Okuda, Regional Director, ITU Regional Office for Asia and the Pacific. "Denna konferens ger ett utmärkt tillfälle för nyckelaktörer att dela erfarenheter och lära sig om att skydda barn online."

"Vi har nu tekniken, expertis, data och insikter och handlingsplaner för att ta itu med digitalt sexuellt utnyttjande av barn," sa Guillaume Landry, verkställande direktör, ECPAT International Secretariat. ”Det är dags att implementera allt vi vet och göra verklighet av våra rekommendationer. Det är vi skyldiga de 400,000 XNUMX barn i Thailand som skadas allvarligt sexuellt online varje år.”

"Teknik och kommunikationsplattformar utvecklas ständigt, och vi måste se till att alla sektorer, särskilt den privata sektorn, är redo att ge barn det skydd de behöver när de är online, inklusive att öka medvetenheten om barnsäkerhetsproblem på nätet", sa Thanyaporn Krichtitayawuth, verkställande direktör för Global Compact Network Association i Thailand.

Vid den nationella konferensen lanserade ITU också uppdaterade riktlinjer för barnskydd online för barn och ungdomar, föräldrar, pedagoger och beslutsfattare för att hjälpa till att göra internet till en säkrare plats för barn. UNICEF arbetar med MSDHS och MDES för att stärka barnskyddssystemet, säkerställa att befintliga mekanismer effektivt kan förebygga och reagera på skador online och ge lämpligt och snabbt stöd till barn som riskerar eller utsätts för sexuellt utnyttjande och övergrepp på barn online.

Deltagande myndigheter och organisationer i den nationella konferensen inkluderar ministeriet för social utveckling och mänsklig säkerhet, ministeriet för digital ekonomi, ministeriet för folkhälsa, utbildningsministeriet, justitieministeriet, den kungliga thailändska polisen, Global Compact Network Thailand, True Corporations, AIS, DTAC, Meta, Microsoft, National Broadcasting and Telecommunications Commission, National Cyber ​​Security Agency, Internet Foundation for the Development of Thailand, ECPAT International, WeProtect Global Alliance, ITU och UNICEF Thailand med flera.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/