Förre Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume går med i Pheu Thai Party

pattaya -

Den tidigare borgmästaren i Pattaya och den mäktige politiska veteranen Sontaya Khunplume ledde sitt team av 12 politiker för att återansluta sig till det största oppositionspartiet Pheu Thai torsdagen februari xnumxth.

Sontaya och hans team välkomnades storslaget med en röd matta av Pheu Thais partiledare Cholnan Srikaew, som sa att den tidigare borgmästaren skulle hjälpa sitt parti att säkra en jordskredsseger i Chonburi i det kommande valet.

Rapporter säger att Sonthaya är den faktiska härskaren över östkustregionerna Pattaya och Bangsaen och har en stark regional stödbas i öster.

Han var en gång medlem i Thai Rak Thai Party innan det upplöstes och namngavs om till Pheu Thai Party.

Sonthaya uppgav att han bestämde sig för att återansluta sig till Pheu Thai-partiet eftersom han gillade dess politik och beslutsamheten att ta itu med problemen för landet.

Den politiska veteranen kritiserade också den sittande premiärministern Prayut Chan-o-cha för vad Sonthaya kallade hans misslyckande med att ta itu med korruption och ekonomiska skillnader under sin 8-åriga mandatperiod.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.