UNICEF Thailand lanserar en brådskande vädjan för att hjälpa barn och familjer efter att förödande jordbävningar drabbat Türkiye och Syrien

BANGKOK 8 februari 2023 – UNICEF Thailand lanserar en akut vädjan till den thailändska allmänheten att ge akut hjälp till tiotusentals barn och deras familjer som lider svårt av katastrofala jordbävningar som drabbade gränsen till Syrien och Türkiye den 6 februari.

Enligt myndigheterna har tusentals människor dödats i de två länderna, inklusive barn, och ytterligare tusentals skadades. Dessa siffror kommer bara att öka.

"Tiden är helt avgörande i en nödsituation som denna," sa Kyungsun Kim, UNICEF-representant i Thailand.UNICEF arbetar för att tillhandahålla nödvändiga förnödenheter inklusive medicinska förnödenheter, hygiensatser, filtar och vinterkläder, näring till familjer i nöd, återställa vattenförsörjningen efter att vattenstationer skadats, skydda barn som har förlorat eller blivit separerade från sina familjer och ge känslomässigt stöd till traumatiserade barn. Den arbetar också för att skapa barnsäkra utrymmen för fördrivna barn och familjer.â€

I Türkiye är insatserna för närvarande fokuserade på sök och räddning och UNICEF samordnar med regeringen och ordförandeskapet för katastrof- och krishantering om de framväxande behoven kopplade till den bredare humanitära insatsen. I Syrien utvärderar UNICEF effekterna av jordbävningarna och förbereder sig för att stödja den humanitära insatsen i samordning med partners.

Den första jordbävningen med magnituden 7.7 inträffade strax efter 04:00Â lokal tid, när många barn och familjer sov hemma, med ett andra skalv på magnituden 7.5 som drabbade senare på dagen.

Tusentals hem kommer sannolikt att ha förstörts, fördrivit familjer och utsatt dem för väder och vind vid en tid på året då temperaturen regelbundet sjunker under fryspunkten och snö och underkylt regn är vanligt. Kraftiga snöstormar har också nyligen drabbat delar av Syrien och Türkiye, med ytterligare temperaturer under noll.

"Bilderna vi ser från Syrien och Türkiye är hjärtskärande," sa UNICEFs verkställande direktör Catherine Russell.†Att den första jordbävningen inträffade så tidigt på morgonen, när många barn sov snabbt, gjorde det ännu farligare, och efterskalven medför fortsatta risker. Våra hjärtan och tankar går till de barn och familjer som drabbats, särskilt de som har förlorat nära och kära eller som har skadats.  Vår omedelbara prioritet är att se till att barn och familjer som drabbas får det stöd de så desperat behöver.”

Det är troligt att skolor, sjukhus och andra sjukvårds- och utbildningsinrättningar kommer att ha skadats eller förstörts av skalven, vilket ytterligare påverkar barn. Potentiella skador på vägar och kritisk infrastruktur kommer också att komplicera sök- och räddningsinsatser och den bredare humanitära insatsen.

Barn i Syrien står fortfarande inför en av de mest komplexa humanitära situationerna i världen. En förvärrad ekonomisk kris, fortsatta lokala fientligheter efter mer än ett decennium av hårda konflikter, massfördrivning och ödelagd offentlig infrastruktur har gjort att två tredjedelar av befolkningen är i behov av hjälp. Otrygghet i maten, beroende av opålitliga och alternativa vattenkällor, och höga nivåer av avhopp från skolan är akuta.

Vattenburna sjukdomar utgör ytterligare ett dödligt hot mot drabbade barn och familjer. I Syrien spreds ett kolerautbrott som deklarerades den 10 september 2022 snabbt över hela landet, med särskilt utsatta barn.

Så här gör du en donation:

  • Donation online: www.unicef.or.th/syrien
  • Banköverföring: Bangkok Bank 201-3-01324-4
  • SMS: Typ UNICEFskicka till 4712225, för att donera THB 100

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/