Den senaste bussskjutningen i Phuket uppmanar transportörer att skärpa åtgärderna

phuket -

Efter den senaste bussskjutningen som gjorde att två personer skadades den 10 februari, skärper transportoperatörerna i Phuket säkerhetsåtgärderna för att förhindra en upprepning.

Den misstänkte mannen identifierades som 25-årig Mr. Nawin Chuaykleang i Krabi-provinsen dog av självmord efter att ha skjutit och skadat två personer. De skadade offren är i ett säkert tillstånd.

Beväpnade mannen, som också är en före detta värnpliktig, troddes ha lidit av en psykisk sjukdom.

Efter incidenten sa Adcha Buachan, en tjänsteman från Phuket Land Transport Office, till The Phuket Express att relevanta tjänstemän förespråkar genomförandet av en ny åtgärd för att screena passagerare för vapen innan de tillåter dem att gå in i transporttjänstens lokaler.

Åtgärden förblir dock bara en idé eftersom det finns många hinder, sade Adcha och tillade att det ligger utanför landtransportkontorets behörighet.

Så, som en primär lösning, instruerades transportoperatörer att registrera namn och telefonnummer till varje passagerare. Adcha sa att genomsökningen av passagerare måste göras noggrant om åtgärden var mandat.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Phuket Express, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

 

 

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.