UPPDATERING: Falska tjänstemän greps efter att ha attackerat och rånat invånare i Pattaya, tre misstänkta fortfarande på flykt

Pattaya —

Tre misstänkta som påstod sig vara regeringstjänstemän har gripits efter att ha trängt sig in i en mans hus i Pattaya och rånat honom på 8,000 7 baht den XNUMX februari.

Först vår tidigare historia:

En grupp av vad offret trodde var falska regeringstjänstemän ska ha trängt sig in i offrets hus och rånat hans pengar tisdagen den 7 februari.

Nu till vår uppdatering:

Banglamungs polis letar efter tre återstående misstänkta. De gripna tre misstänkta har bara identifierats som Roongrote, Piya och A (alias), 16.

Roongrote, Piya och A greps lördagen den 11 februari efter att de enligt uppgift marscherat in i Prasit Surpraserts hus, 37, och anklagat honom för att vara en motorcykeltjuv.

Klädda i vad som såg ut som regeringstjänstemäns jackor som beskrivits av offret, ska de arresterade misstänkta och deras andra tre medbrottslingar ha slagit offret i huvudet med en pinne och stulit hans 8,000 XNUMX baht kontanter innan de flydde.

Offrets hem ligger i Naklua-distriktet i Banglamung-distriktet.

De gripna misstänkta har åtalats för rån med vapen och sitter i polisens förvar.

Pol. Generalmajor Kampol Leelapraphorn, polischef för Chonburi-polisen, sade till The Pattaya News att de sex misstänkta delade på pengarna efter rånet. De tre gripna misstänkta var de som slog offret i huvudet och körde fordonet för att fly från platsen.

Pol. Generalmajor Kampol tillade att polisen redan kände till de tre flyktingarnas identitet och väntar på arresteringsorder från Pattayas provinsdomstol för att arrestera dem.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.