Viktigt meddelande med hänsyn till bildandet av ett thailändskt aktiebolag

Den 8 november 2022 publicerade Royal Gazette Civil and Commercial Code Amendment Act (nr 23) BE 2565.

Dessa ändringar trädde i kraft den sjunde februari 2023.

De viktiga paragraferna är direkt relaterade till bestämmelser i avsnitten 1097 till 1128, dock, Isaan Advokater anser att den viktigaste förändringen av lagstiftningen finns i "§ 1097. Detta säger "Att två eller flera personer får starta och bilda ett aktiebolag genom att underteckna varandras namn för att göra en stiftelseurkund och utföra andra handlingar i enlighet med bestämmelserna i denna kod.”

Kravet på minsta antal aktieägare för att bilda ett aktiebolag har reducerats från tre till två personer, så i praktiken kan två thailändare eller en thailändare och en utlandsmedborgare nu öppna ett thailändskt företag.

Det är goda nyheter när genuina företagsägare vill inkorporera i Thailand men där de ofta kämpar av många skäl för att hitta en annan pålitlig aktieägare.

Isaan Lawyers International har representerat intressen för expats, utländska medborgare och thailändska medborgare sedan 2006 och har under denna tid införlivat hundratals företag för våra kunder.

Om du funderar på att öppna ett företag eller införliva ett thailändskt aktiebolag, lita på experterna som har expertis inom detta område och som kommer att göra det rätt åt dig från början.

Kontakta oss på,

www.isaanlawyers.com

info@isaanlawyers.com

business@isaanlawyers.com

084 471 5775

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/