Polisgripen efterlyst Fransk bedrägerimisstänkt gömd i Pattaya

Pattaya —

En fransman som efterlysts av en europeisk arresteringsorder för bedrägeri och penningtvätt värd över 369 miljoner baht greps i Pattaya klockan 10:30 i morse den 22 februari.

Den 20 februari fick Chonburi och Pattaya-polisen ett meddelande från den franska ambassaden i Thailand om att en misstänkt bedrägeri, Julien Luc Marc Aubourdier, 43, hade rest till Thailand för att undgå en EU-arresteringsorder.

Aubourdier var enligt uppgift kopplad till ett internationellt kriminellt nätverk som verkade under sken av ett sportbilsföretag, som förfalskade dokument för skatteåterbetalningar till ett värde av över 369 miljoner baht.

Polisteamet bestående av Pattaya-polisen, immigrations- och Pattayas turistpolis genomförde tillsammans en sökning och slog till mot den misstänkte vid ett hus i Pattayas Nongprue-distrikt i Banglamung-distriktet klockan 10:30 idag.

Myndigheterna höll sedan en presskonferens om att den franska misstänkte hade tagit sig in i kungariket tre gånger och att hans visum redan hade gått ut den 3 januari 2023.

Mannen åtalades för övervistelse. Pattaya-polisen sa att de skulle samordna med den franska ambassaden för att utvisa den misstänkte till sitt land för att åtalas för bedrägeri och penningtvätt.

Pol. Generalmajor Kampol Leelaprapaporn, chef för Chonburis provinspolis, uppmanade allmänheten att rapportera till polisen alla misstänkta utlänningar som kan ha begått brott eller stannat kvar i Chonburi-området. Detta var för att hålla provinsen brottsfri, tillade han.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.