Påstås vara berusad koreansk företagsägare skjuten efter bråk på Pattaya Restaurant

Pattaya —

En koreansk medborgare som äger ett lokalt företag i Pattaya blev skjuten i benet efter att ha orsakat en olägenhet när han var berusad.

Klockan 4:22 i morse, den XNUMX februari, rusade Pattaya-polisen och Sawang Boriboons räddningstjänster för att hjälpa två offer som fick skottskador, varav en var en koreansk man. Skottlossningen ägde rum på en Isaan-restaurang som heter "Saep Sadung Lin" belägen på Pattaya Third Road i Nongprue-distriktet i Banglamung-distriktet.

Myndigheterna upptäckte två offer: Thanawat S., en 25-årig thailändsk medborgare, och Mr. Namil K., en 47-årig koreansk medborgare. Mr Thanawat sköts i vänster ben när han körde motorcykel och föll medan en annan kula träffade Mr Namil i höger ben, vilket orsakade kraftiga blödningar. Räddningsmännen förde båda offren till närmaste sjukhus.

Pattaya-polisen sökte igenom restaurangen och hittade två 9 mm kulgranater som de behöll som bevis.

Enligt ett ögonvittne som bad att deras namn inte skulle avslöjas var den koreanske mannen berusad och störde den oidentifierade misstänkte som åt middag på restaurangen genom att skrika högt.

Den misstänkte blev arg och sa: "Jag varnade dig" innan han drog fram sin pistol och slumpmässigt avlossade två skott. Det första skottet träffade det koreanska offret, men det andra träffade tyvärr den thailändska mannen som precis körde förbi och inte var inblandad i händelsen, säger ögonvittnet till The Pattaya News. Den misstänkte flydde efter händelsen.

Samtidigt berättade Pattaya-polisen för The Pattaya News att Namil är ägare till en cannabisbutik i närheten. Hans butik ligger precis bredvid restaurangen Isaan där han sköts. Myndigheterna sa tidigare att mannen besökte Pattayas polisstation för att lämna in ett klagomål mot ägaren av ett närliggande apotek som enligt uppgift lät sina hundar göra sina avföringar runt området och skälla högt.

Polisen gjorde dock inga anmärkningar om att apoteksägaren skulle kunna ha koppling till skottlossningen.

Den oidentifierade beväpnade mannen är fortfarande på fri fot vid presstillfället. Polisen undersöker CCTV-bilder för att spåra honom. De förmodar att den misstänkte bara kan ha varit arg på den koreanske mannen för att ha orsakat olägenhet.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.