Thailands folkhälsominister säger att det är "omöjligt" att legalisera e-cigaretter, lovar ytterligare tillslag

FOTO: Matichon

Nationellt —

Thailands folkhälsominister Anutin Charnvirakul upprepade sin ståndpunkt om att förbjuda alla former av e-cigaretter, inklusive försäljning och import av produkterna till landet.

Anutin berättade vid ett möte med National Confederation of Networks for Thai Smoke-Free Society igår, den 23 februari, att det är alarmerande att fler människor, särskilt ungdomar, vänder sig till att röka elektroniska cigaretter nuförtiden på grund av en missuppfattning att enheten inte kan orsaka cancer eller är ofarligt för hälsan.

Detta är helt inte sant, sa Anutin och citerade Världshälsoorganisationens studie som enligt dem bekräftar att e-cigaretter verkligen är skadliga.

Han nämnde också en undersökning gjord av Thailands nationella statistikkontor 2021 som visar att mer än hälften av cirka 80,000 15 e-cigarettrökare i Thailand var tonåringar och unga vuxna mellan 24 och XNUMX år.

Dessutom fortsatte ministern med att säga att det för närvarande finns politiska ansträngningar även inom regeringen för att driva på en ändring av lagarna för att legalisera vapinganordningar. Som svar på dessa uppmaningar sa Anutin att hans folkhälsoministerium inte kommer att följa det, och säger att det är omöjligt.

Han fortsatte att han är redo att vidta åtgärder för att sätta stopp för de juridiska kryphål som gör det möjligt för människor att sälja och importera e-cigaretter till kungariket, och antydde att hans ministerium arbetar på en förordning som kommer att förbjuda försäljning och import av alla typer av vapingapparater för gott.

"Även om det är lätt att köpa e-cigaretter nuförtiden, kan folk fortfarande inte köpa dem från närbutiker, vilket innebär att de nuvarande lagarna fortfarande respekteras till viss del", sa ministern.

Samtidigt tillkännagav thailändska polisen igår beslag av e-cigg och varumärkesintrångsprodukter värda över 150 miljoner baht.

Vid den thailändska tullavdelningen förklarade den thailändska polisen att de hade beslagtagit en stor mängd e-cigarettvätskor och vapingtillbehör, såväl som märkesprodukter som väskor, kläder, mattor, skor och parfymer från flera platser över hela Thailand.

De beslagtagna föremålen värderades till totalt 150 miljoner baht. De flesta av dem importerades illegalt.

Polisen sa att alla beslagtagna föremål kommer att förstöras av en bulldozer på en plats i Phra Nakhon Si Ayutthaya-provinsen den 24 februari.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.