Att stå på baksidan av Baht-bussar i Thailand är nu förbjudna, men kommer det att verkställas?

Thailand-

En lag publicerad i Royal Gazette fredagen (17 februarith) säger att passagerare inte får stå på baksidan av bahtbussar.

Lagen säger också att hastighetsgränsen för bahtbuss inte får nå över 60 kilometer i timmen. Om bahtbusschaufförer bryter mot lagen kommer de att ställas inför rättsliga åtgärder.

Baht-bussoperatörer är dock inte nöjda eftersom det kommer att påverka dem på grund av höga oljepriser. Under rusningstid kan de inte hindra passagerare från att stå på baksidan av bahtbussen eftersom de har bråttom och går med på att stå.

Dessutom kan bahtbusschaufförer inte vägra att ta upp fler passagerare. Det kom passagerareklagomål till landtransportkontoret tidigare efter att förare inte stannade för att hämta dem eftersom bahtbussen inte hade någon plats att sitta på.

Hastighetsgränsen på 60 kilometer i timmen kanske inte påverkar bahtbussar i städer men kan påverka rundor av bahtbussar utanför städer.

TPN noterar att detta har försökt upprätthållas med lokala ammunition tidigare men inte upprätthålls.

Du kanske gillar det här:Den nya chefen för Pattaya Baht Bus Co-operative startade en kommitté med uppgift att utreda förare som bryter mot trafikreglerna.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/