Pattaya-polisen ska ha hittat flaskor med hemgjord sprit på lager efter brand

Pattaya —

Pattaya-polisen upptäckte vad de förklarade som flaskor med hemgjord sprit på ett lager som gick upp i lågor tidigt i morse.

Brandmän och polis rusade till ett lager i Soi Huai Yai Muk i Pong-distriktet i Banglamung-distriktet klockan 1 idag, den 26 februari, efter en rapport om en brand.

Lagret används för att lagra jordbruksprodukter, säger vaktmästaren, Wichien Promkong, 50, till The Pattaya News. Platsen gick plötsligt i lågor efter ett elektriskt stopp som kan ha orsakats av en inkopplad vattenkokare, enligt Wichien.

Det tog cirka en timme för brandmännen att släcka branden. Vid genomsökningen av lagret hittades många flaskor med vad myndigheterna sa var hembryggd sprit på marken krossade. Ingen skadades i branden, uppger polisen.

Pattaya News konstaterar att det tidigare var lagstridigt att brygga alkohol hemma i Thailand. En ny förordning som trädde i kraft den 2 november 2022 tillåter dock juridiska personer eller individer som är minst 20 år gamla att ansöka om tillstånd att producera upp till 200 liter alkohol årligen. Denna bestämmelse syftar till att förenkla processen för individer som vill göra sin egen öl eller sprit, men den gäller endast icke-kommersiell verksamhet, och försäljning av hemlagad sprit anses fortfarande vara olagligt.

Ett annat vittne, Herr Somsak Ketbutr, 70, ska ha erkänt för polisen att han och hans vänner brygger alkohol på lagret. Han sa dock inte om han hade tillstånd eller säljer spriten.

Polisen undersöker vittnets påstående samt den exakta orsaken till branden.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.