Det är officiellt, Pattayas Songkran-dag den 19 april, Årets största och blötaste fest, återvänder

Pattaya, Thailand –

Pattayas största och blötaste parti återvänder officiellt för första gången på fyra år på grund av restriktioner för Covid-19-pandemi.

Songkran, som i en eller annan form sannolikt kommer att pågå lite över en vecka i Pattaya, kommer att kulminera som det brukade göra, innan Covid, med Wan Lai, eller "Big Day" den 19 april 2023. Detta är utan en tvivlar, Pattayas största och blötaste fest men polariserande speciellt för många expats när hundratusentals inhemska och utländska turister samlas på Pattaya.

Songkran, det thailändska nyåret, även känt som vattenfestivalen, har inte hållits i sin helhet sedan 2019 på grund av andra pandemier än traditionella och religiösa aktiviteter. Även om det är en stor lättnad för många av våra läsare som ogillar vattnet och folkmassorna har turistnäringen överlag längtat efter att festivalen ska återvända.

I år uppfylls den önskan eftersom Central Pattaya är en av de första som tillkännager en stor Songkran Day-fest med lovande stora musikartister och evenemang. Självklart, Rolling Loud, världens största hiphop- och rapfestival, kommer också att vara i stan från 13-15 april, de officiella helgdagarna i Thailand. Detta kommer att se stora artister som Cardi B, Travis Scott, Chris Brown och dussintals fler i Pattaya-området.

Pattaya firar Songkran senare än resten av landet, främst för att öka turismen. På grund av det långa uppehållet förutspår turismanalytiker möjligen den största Songkran någonsin när det gäller folkmassor. Detta kommer givetvis att få många expats att fly från Pattaya i vad lokalbefolkningen ofta kallar Silly Season.

Vi ses i april för de som kommer och för de som inte är fans kan det vara dags att leta efter en snabb semester utanför området.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/