Pressmeddelande: Legalisering av vaping i Thailand fortfarande på radarn

Medier uttalande

CAPHRA (Coalition of Asia Pacific Tobacco Harm Reduction Advocates)

Att legalisera vaping i Thailand är fortfarande på radarn

"Vi förblir övertygade om att Thailands parlament kommer att legalisera och reglera vaping när det troliga allmänna valet i maj har hållits. Frågan är helt enkelt för stor för att ignoreras och vetenskapen för övertygande”, säger Asa Saligupta, chef för ECST (ENDS Cigarette Smoke Thailand).

"Myndigheterna verkar angelägna om att påminna besökande turister om att vaping fortfarande är olagligt i kungariket. Det betyder dock inte att det alltid kommer att vara så. Vi fortsätter att göra goda framsteg bakom kulisserna”, säger Mr. Saligupta

Han säger att förespråkare för Tobacco Harm Reduction (THR) och konsumentgrupper som ECST arbetar med regeringstjänstemän. Tillsammans med folkhälsoexperter vet de exakt vad som behöver göras för att ta itu med Thailands rökepidemi.

– Det här arbetet har pågått i flera år. Det har inte slutat. Faktum är att utkast till vapinglagstiftning väntar på att Thailands parlament ska debattera och ratificera. Realistiskt sett kommer det allmänna valet att ha företräde.”

ECST-direktören säger att de flesta politiker och allmänheten fortfarande stödjer upphävandet av landets misslyckade vapingförbud.

"Jag är fortfarande helt säker på att säkrare nikotinprodukter kommer att regleras i Thailand. Reglering kommer att ge konsumenterna bättre skydd, uppmuntra fler rökare att sluta med dödliga cigaretter och säkerställa att vi har mycket bättre kontroll över ungdomar som vaping med en strikt köpålder, säger han.

ECST säger att sådana som ThaiHealth tyvärr har hamnat i folkhälsoministerns öra.

"Alla påståenden om att köra vaping under jorden kommer att skydda ungdomen är absolut skräp. Sättet att skydda ungdomar är att införa strikta regler för att döda en stor del av den svarta marknaden, tillhandahålla en lägsta köpålder och införa produktsäkerhetsstandarder. Det är så man skyddar ungdomen”, säger herr Saligupta.

ECST säger att rökning dödar cirka 50,000 XNUMX thailändare varje år.

"Om vi ​​avsevärt vill minska rökrelaterade sjukdomar och förtida dödsfall måste vi häva Thailands hårda förbud och straff för vapeprodukter. Det fungerar helt enkelt inte. Som många länder har bevisat är det dags att sluta lyssna på Världshälsoorganisationens (WHO) anti-vape-kampanj”, säger han.

Faktum är att nästan 70 länder nu har antagit regelverk för säkrare nikotinprodukter, vilket leder till dramatiska minskningar i deras totala rökfrekvens.

"Som reformerad rökare har vaping räddat mitt liv. Jag och andra THR-förespråkare ger inte upp – det är bara för viktigt. Laglig och reglerad tillgång till e-cigaretter är sedan länge sen. Det här är allmän policy på liv och död, säger Asa Saligupta.

ECST är medlem i CAPHRA (Coalition of Asia Pacific Tobacco Harm Reduction Advocates).

"Thailand kommer att nå dit tack vare den stora vikten av vetenskapliga bevis och det hårda arbetet från THR-förespråkare som ECST. De har varit otroligt tålmodiga, men det kommer att ta slut om nästa regering ignorerar experterna och den utbredda opinionen. Thailands rökare måste ha ett legaliserat, säkrare alternativ”, säger Nancy Loucas, Executive Coordinator för CAPHRA.

För ett tillgängligt digitalt mediearkiv om minskning av tobaksskador i Asien och Stillahavsområdet – inklusive mediareleaser, bilder och grafik – besök https://apthrmedia.org

Om CAPHRA

Coalition of Asia Pacific Tobacco Harm Advocates (CAPHRA) är en regional allians av organisationer som främjar minskning av tobaksskador. Dess uppdrag är att utbilda, förespråka och representera vuxna alternativa nikotinkonsumenters rätt att få tillgång till och använda produkter som minskar skador från tobaksbruk.

https://caphraorg.net/

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/