Ryan Driver's 130 Not Out ger Pattaya Cricket Club en vinst med 1 boll i finalen mot Pakistan CC.

 Matchen spelades på Horseshoe Point en ljus, solig söndagseftermiddag med en frisk, sval nordlig vind – tack Kina. Pakistan CC hade vunnit 7 av sina 8 matcher och förväntade sig ingen förlust. 

  Kampen mellan de två PCC:erna ledde till ytterligare en jämn match och spännande avslutning, men denna gång en vinst för Pattaya med 5 wickets med 1 boll till övers på grund av en straff på 8 runs som utdömdes av domarna för en långsam överfrekvens från Pakistan CC. Båda lagen hade sina upp- och nedgångar och avgörande fångster släpptes vilket kunde ha förändrat matchens framsteg, men dagens mittpunkt var Ryan Drivers suveräna 130 Not Out.

   Wez Masterton var frånvarande och så Simon Philbrook tog makten och genomförde kasten med Tauseef Khalid inför domarna, Dr. Mark Farrington och Waseem Raja (Sam). Pakistan CC vann toss och bestämde sig för att slå först, deras inledande par var Hammad och Karim Usasawat. De mötte takt från Ryan Driver och spin från El Dutchie. 

Som vanligt var Ryan väldigt sparsam, med bara 4 runs per over, men det var El Dutchie som var den mest hotfulla. I sin första over slog Hammad, på 1, en boll till long-on där Luke Stokes normalt sett säkra händer tappade bollen över gränsen och gav en 6. Det var ett kostsamt misstag eftersom Hammad fortsatte med 50. El Dutchie framhärdade och med Ryan som knöt slagmännen slog de ut, men Karim slog ut till en fångst av Habby Sing vid täcket för 1 med poängen 15.

Detta förde Tauseef, en skicklig slagman, till fältet där han började med El Dutchie med flera gräns 4:or. Habby tappade Tauseef när han var 17, vilket återigen visade sig vara avgörande eftersom Tauseef fortsatte med 77. Båda bowlarna slog sina maximalt tillåtna 5 overs rakt igenom och höll Pakistan till 56 för 1 av 10th över – en anmärkningsvärd bedrift, men det skulle inte hålla i sig eftersom Pattayas bowling tappade fokus. Jainish gav bort 8 bred i en over och togs bort. Habbys sista 2 overs gick för 25 och Andy Emerys första 3 overs gick för 37. Detta gjorde det möjligt för Hammad och Tauseef att lägga till 100 runs för de nästa 10 overs och ett partnerskap på 140 runs. Den 20th övervakade ett nytt slagvapen, Luke Stokes, och hans högra armsnurr. 

Skillnaden i tempo förvirrade Hammad som tappade sin avstumpa och det var 2 för 155. Ahmed Arshad varade bara i 3 overs innan han också kastades av Luke och Pakistan CC började falla sönder vid 164 för 3. Andy hittade till slut sin linje och längd i hans sista over, den 23rd, när han bowlade Tauseef. Sadiq Ahmed blev slagen av en långsammare boll och fångades och kastades av Andy två bollar senare för 4 och gästerna hade 171 mot 5 efter 23 overs. Det var här Luke kastade en för många overs och förstördes av Javeed Khan och Anis Khan för 30 i en over. 

Under normala omständigheter kan det ha vänt matchen till Pakistans fördel eftersom en 180 avslutning skulle ha varit under par, medan 200-210 var försvarbart. Men... Jainish togs tillbaka för sista over och även han hittade till slut linje och längd. Anis Khan fick 9 och Amjad fick 1 för att lämna Javed på 21 Not Out och Pakistan CC på 208 för 7. Andy, Luke och Jainish hade alla tagit 2 wickets vardera men deras siffror var inte snygga och Mr. Extras fick 39, 26 är breda.

   Eftersom Wez var frånvarande var det inledande paret för Pattaya Jainish och Ryan mot Ahmed Arshad och Amjad. Saker och ting började bra för Ryan som gynnades av egensinnig bowling från båda bowlarna. Jainish hade tur när han släpptes på 2 vid 3rd Man, men han varade inte länge då han fångades av Javed Khan och mitten på wicket för 7 av Amjad. 33 för 1 av 4th över. Luke gick in som nummer 3 och trots sin uppenbara förmåga går han igenom en osäker patch.

Dawood Ali Shah lät Luke fångas på den långa gränsen av Sadiq Ahmed för 7 och Pattaya var 72 för 2 vid 10 overs och rimligt före den krävda run raten. Zeeshan Lals snurr och Dawood lyckades stävja löphastigheten och Zeeshan hade Trevor Moolman LBW med en full-pitch leverans för 13. Drinkar togs vid 15 overs med poängen nästan identiska med Ryan som slog mycket bra men fick inte mycket stöd . Pakistan varnades av domarna vid det här laget att deras överfrekvens var långsam och de behövde öka tempot med bara 43 minuter för de sista 10 oversna.

Simon Philbrook tog vecket men han var inte där länge innan han kastades av en in-swinger från Hammad för 3. Samtidigt anklagade Ryan Hammad med gränser i överflöd, med 22 runs i en over och sedan delade han ut samma straff till Javed Khan och snart var det 165 för 5 från 20 overs. Under tiden hade Andy Emery varit och gått för 5 efter att ha blivit fångad av Tauseef utanför Yaseen. Vid det här laget noterades det av målskytten (jag) att det var 5 overs kvar men bara 17 minuters spel, och därför riskerade Pakistan att bli straffad eftersom det fanns få förmildrande omständigheter för att ge spelrum. 47 behövdes av 30 bollar. Ska bli intressant. 

Habby gjorde det bra när han stöttade Ryan genom att ge honom strejken och run raten var 8 per over – det behövde vara 9.4!! Vid matchgränsen på 2 timmar, den 24th over hade precis startat och domarna tillämpade därför en 8-runs straff för 1 over, den 25th, som inte hade påbörjats. Detta ökade Pattaya-poängen från 195 till 203 och så det behövdes 6 av sista over istället för 14. Game on!! Hammad kastade sista över. En no-ball med en löpning och en fri träff. Frislaget gick skrikande mot täcket och fångades briljant av Tauseef, men räknades inte. Fler singlar följde och 209 uppnåddes med en boll över och Pattaya vann med 5 wickets. Pakistan CC var enastående och ord sas. 

Matchens man tilldelades Ryan för sina 130 not out.

Pattaya CC vill tacka sina sponsorer, Outback Bar, Magic Bar och Ayen Bar för deras stöd.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/