Pattaya-polisen inleder allvarliga tillslag mot gatutiggare, 14 arresterade inklusive 9 barn

Pattaya —

Pattaya-polisen inledde ett intensivt tillslag mot gatutiggare i natt efter många klagomål från turister och invånare. 14 migranter, varav 9 var 2-6 år gamla barn, greps.

Operationen, som inleddes runt 8 igår, den 30 februari, leddes av den biträdande befälhavaren för Chonburi Provincial Police Pol. Överste Patikorn Sornchai. En stor trupp poliser och tjänstemän från kontoret för social utveckling och mänsklig säkerhet spreds runt i staden för att leta efter gatutiggare.

Överste Patikorn avslöjade för The Pattaya News att han hade fått flera klagomål angående en grupp migranter som begärde pengar och olagligt sålde blommor, kokta bönor och godis på gatan. Dessa tiggare hade kraftigt skadat Pattayas värdiga rykte, kommenterade vice befälhavaren.

I slutet av tillslaget greps 14 migranter. Man fann att fem av dem var kvinnor medan nio av dem var små barn i åldrarna 2-6 år. De misstänkta tiggarna hävdade att barnen var deras barn, men myndigheterna var fortfarande skeptiska till det och ingen hade legitimation.

De misstänkta fördes till Pattayas polisstation. De kommer sedan att överföras till Sri Rachas polisstation för säker identifiering. Efteråt sa Pattaya-polisen att migranterna kommer att deporteras tillbaka till sitt land för att ha arbetat illegalt och sannolikt saknar lämpligt visum. Den misstänktes nationalitet har inte avslöjats för pressen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblrGå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

 

 

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.