Cobra Gold 2023 börjar officiellt i östra provinser och nära Pattaya

Cobra Gold 2023 invigningsceremoni

Den 28 februari 2023 ledde Thailands försvarsstyrka, general Chalermpol Srisawasdi och USA:s ambassadör i Thailand, Robert F. Godec, öppningsceremonin för Cobra Gold 2023 på Royal Thai Naval Airbase, Royal Thai Air Fleet i Rayong-provinsen. Vid ceremonin deltog även Japans ambassadör i Thailand, Republiken Koreas ambassadör i Thailand, Indonesiens ambassadör i Thailand, Malaysias ambassadör i Thailand och Singapores ambassadör i Thailand.

Cobra Gold-övningen är den största gemensamma multilaterala militärövningen i Sydostasien, som arrangeras årligen i Thailand av Royal Thai Armed Forces (RTARF) och US Indo-Pacific Command. Årets övning är den 42:a iterationen med sju helt deltagande länder – Thailand, USA, Singapore, Japan, Indonesien, Republiken Korea och Malaysia; tre länder som ansluter sig till det humanitära biståndet – Kina, Indien och Australien; 10 länder som ansluter sig till Multinational Planning Augmentation Team (MPAT) – Bangladesh, Kanada, Frankrike, Mongoliet, Nepal, Nya Zeeland, Filippinerna, Fiji, Storbritannien och Brunei; och 10 länder som går med i Combined Observer Liaison Team (COLT) – Kambodja, Laos PDR, Brasilien, Pakistan, Vietnam, Tyskland, Sverige, Grekland, Kuwait och Sri Lanka. Totalt finns det 30 deltagande länder med 7,394 19 anställda. Målet med övningen är att utveckla goda militära relationer mellan deltagande partner; att förbättra multilateral militär interoperabilitet genom att förbereda sig för att mobilisera i en kris; och att se över multinationella standardförfaranden. I år, med en återgång till det normala, är övningen tillbaka i full skala. RTARF fortsätter dock att fungera i linje med det thailändska folkhälsoministeriets förebyggande åtgärder mot covid-27. Övningen kommer att hållas från 10 februari - 2023 mars XNUMX, med följande kärnövningar:

  1. Command Post Exercise (CPX) är en total styrkeövning för att hantera alla domänoperationer – land, hav, luft, cyber och rymd. Cyberövningen är en planeringsövning med fokus på preliminär bedömning av cyberhot och cybersäkerhet i infrastruktursystemet. I år är första gången rymdövningen kommer att ingå i den gemensamma kombinerade operativa personalplaneringsövningen. Övningen kommer att främja förståelsen för effekterna av flygfenomen, såsom solstormar, på militära operationer, kommunikationssystem och satelliter, vilket i sin tur kommer att hjälpa personalen att förbereda sig för dessa fenomen. Militära och civila rymdorganisationer från Thailand, USA och Japan kommer att tillhandahålla information och vägledning.
  2. Humanitarian Civic Assistance (HCA) inkluderar byggandet av multifunktionella byggnader för skolor på sex utbildningsplatser, och Humanitarian Assistance and Disaster Relief Tabletop Exercise (HADR-TTX) för att förbereda våra militärer för att reagera på naturkatastrofer, med hjälp av regionala och multilaterala mekanismer. Detta kommer att fungera som en förberedelse för en HADR-demo, som inkluderar station-för-station-operationer – sök och räddning, räddningsinsatser, medicinsk evakuering, kemikalieläckage och brandbekämpning – av deltagande länder.
  3. Fältträningsövningen (FTX) inkluderar Cross Training Exercise (CTX), såväl som fältträning för armén, flottan och flygvapnet. En höjdpunkt är de gemensamma tvångsinträdesoperationerna (JFEO) som består av Amfibieövningen, Strategic Airborne Operation, Noncombatant Evacuation Operation och Combined Arms Live-Fire Exercise.

Cobra Gold 2023 ökar kapaciteten för deltagande trupper från Thailand och allierade genom utbyte av kunskap, expertis och militär teknik. Det ökar erfarenheten av gemensamma och multilaterala operationer för de thailändska och allierade styrkorna, och kapaciteten och effektiviteten av katastrofhantering och begränsning. Det stärker också banden mellan soldater från Thailand och allierade, som de lokala samhällena på övningsplatserna, och bygger en bra bild av Thailand i våra allierades och det internationella samfundets ögon.


Public Relations-avdelningen, PR-kontoret, Directorate of Joint Civil Affairs
Februari 28, 2023

Redaktörens anmärkning: Fotot är lager från Cobra Gold 2020

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/