Parkering på Pattaya Beach Side är inte längre tillåten, från och med idag, 1 mars

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Pattaya —

Från och med idag, den 1 mars, och framåt kan människor inte längre parkera sina fordon på strandsidan av vägen i Pattaya på grund av ökande trafikproblem och trängsel.

Flytten indikerar att Covid-19-pandemin och restriktioner i huvudsak är över i Pattaya baserat på antalet fordon som flockas till stranden. Pattaya-tjänstemän hade informerat allmänheten om detta förbud sedan omkring den 15 februari.

Sedan slutet av 2020 hade parkering på strandsidan tillåtits för att blidka klagande strandförsäljare och på grund av brist på trafik på grund av Covid-restriktioner och gränsstängningar. Beslutet ledde till en minskning av den en gång tre- eller fyrfiliga vägen till bara två körfält med bilar parkerade på båda sidor.

Vägen pressades sedan ytterligare när entreprenörer byggde ytterligare parkeringsmöjligheter vid den norra änden av denna genomfartsväg, vilket fick staden att införa förbudet igen i hopp om att öka trafikflödet.

Vägarbetet fortsätter att utöka Pattaya Beach ytterligare, vilket kommer att ge ytterligare parkering när det är klart. Detta beräknas dock vara helt klart först i slutet av detta år.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.