Kinesisk granne larmar Pattaya-invånare med sitt husdjur Vita lejon

Pattaya —

En kinesisk lejon-"viskare" ska ha låtit sin husdjurslejonunge ströva fritt i sitt bostadsområde i Pattaya, vilket orsakar rädsla och oro bland grannar.

Nongprues polis och tjänstemän från Office of Conservation Area 2, Department of National Parks, and Wildlife and Plant Conservation besökte ett hus i byn Central Park Hill i Soi Thung Klom-Tan Man i Banglamung-distriktet efter att ha fått en märklig rapport om en " vitt lejon” ses i grannskapet.

Myndigheterna anlände till ett tvåvåningshus och hittade visserligen ett vitt lejon, men det var fortfarande bara en unge som strövade omkring i fastighetens inhägnade inre. En kinesisk man, Mr. Shen Tai, 39, dök upp och förklarade äganderätten till det lilla odjuret.

Enligt polisen tog Shen fram juridiska dokument som visar att han hade köpt lejonet för 500,000 2 baht av en thailändsk man, Yothin Nakorn, som ägde en gård för vita lejon i Chachoengsao-provinsen. Den kinesiske mannen kunde dock inte visa upp en licens som krävs för att föda upp ett lejon, vilket myndigheterna rådde honom att senare begära från Office of Conservation Area XNUMX, inom en ej avslöjad tidsram.

Dr. Pairot Promwatt, en veterinär som följde med myndigheterna uppgav att vita lejon är vilda djur under kontrollkategorin "Kor (ก)" och anses vara farliga. Därför måste ägare ha tillstånd att inneha dem och registrera sitt ägande av de vilda djuren korrekt.

Det är möjligt att hålla ett vitt lejon som husdjur i Thailand, men ägaren måste skaffa de nödvändiga tillstånden för ägande, sa Dr. Pairot, och tillade att ett lejon också bör födas upp i ett begränsat område för att förhindra att det skadar människor.

Tills vidare fick Shen behålla ägandet av lejonet och sa att han skulle få rätt tillstånd, med myndigheter som lovade att följa upp.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

 

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.