Två thailändska tjuvskyttar arresterade för handel med skyddade ödlor och sköldpaddor

Nationellt —

Polis och myndigheter från Natural Resources and Environmental Crime Division grep två thailändska män på tisdagen för att ha smugglat skyddade djur. Över 100 kadaver av ögonödlor och sköldpaddor beslagtogs.

Den 28 februari slog thailändska myndigheter till mot ett hus i U-Thong-distriktet i Suphan Buri-provinsen efter att ha fått ett tips från oroliga invånare om att husägaren olagligt plockade isär och handlade med skyddade djur.

Husägaren, identifierad som 73-åriga Mon Nerajatee, greps i huset tillsammans med 32 levande vattenvakter, 59 kadaver av ögonödlor och 28 kadaver av sköldpadda. Den påstådda köparen, 67-årige Prasit Lekphet, hittades också och greps på platsen.

Enligt Thai Wildlife Preservation and Protection Act klassificeras asiatiska vattenövervakare, vanligtvis kallade vattenövervakare, som skyddade vilda djur. De beslagtagna snigelätande sköldpaddorna, svarta kärrsköldpaddorna och siamesiska sjösköldpaddorna är också skyddade arter. Överträdare av Wildlife Preservation and Protection Act kan riskera ett fängelse på upp till 10 år, böter på upp till 1 miljon baht, eller bådadera.

Mon och Prasit åtalades för att ha brutit mot paragraferna 17, 29, 89 och 92. Myndigheterna sa att kadaverna senare skulle förstöras, medan de levande djuren skulle överföras till Khao Son Wildlife Breeding Station i Ratchaburi-provinsen.

Myndigheterna förnekade utbredda rapporter om att bildskärmskropparna förvandlades till köttbullar för att säljas över hela Thailand.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.