Pattaya-polisen hyllas av ryskt par för snabb återhämtning av stulen handväska

Pattaya —

Ett tacksamt ryskt par hyllade Pattayapolisen efter att poliserna snabbt kunde hämta en stulen handväska åt dem. Två thailändska män greps.

Fredagen den 3 mars meddelade poliserna gripandet av två påstådda tjuvar, Pitak Duangsawat, 23, och Peerayut Luang-in, 22. De två thailändarna anklagades av en rysk kvinna, fru Larisa Sobolevskaia, för att ha snattat hennes handväska när hon gick nerför Soi Naklua 18/1 i Naklua-distriktet i Banglamung-distriktet.

Enligt polisen fick de en stöldanmälan från Mrs. Larisa som sa att hennes handväska rövades av två män på motorcyklar den 1 mars runt 8:30. Kvinnan hade precis lämnat en närbutik och var på väg till sitt hotell i Soi Naklua 18/1 när de två misstänkta närmade sig henne bakifrån, och en av dem drog hennes handväska.

Väskan innehöll en rosa 35,000 11 baht iPhone 3,000, XNUMX XNUMX baht kontanter och några hemliga ryska kontanter. Efter händelsen kontaktade Larisa Pattayas polis och myndigheterna började genast jaga efter de två misstänkta.

CCTV-inspelningar visade att snattarna, efter att ha gripit kvinnans handväska, flydde till slutet av Soi Naklua 18/1 och sedan flydde till Soi Naklua 20. Deras flykt fångades tydligt av många CCTV-kameror, vilket ledde till deras snabba arrestering i Soi Wat Sawang Fha 3 ligger cirka 4.5 km från olycksplatsen.

De misstänkta, Mr Pitak och Mr Peerayut, hittades med sin grå Honda PCX och Red Honda Click 125i. De arresterande poliserna sökte igenom deras kroppar och hittade Mrs. Larisas iPhone 11 och hennes mörka Bameiciaca-väska. Telefonen var inlindad i ett blått tyg gömt i Pitaks kropp.

Enligt polisrapporten erkände Pitak och Peerayut att de hade rövat den ryska turistens handväska men hävdade att det var första gången de stal. Pattayapolisen förblev dock skeptisk och anklagade dem för stöld med hjälp av motorcyklar som flyktfordon. De misstänkta hölls häktade i väntan på ytterligare rättsliga åtgärder.

På pressträffen träffade fru Larisa och hennes man polisen för att ge dem en blombukett. De två uttryckte sin tacksamhet för polisens snabba agerande som snabbt kunde lösa handväxestölden.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.