Kinesisk biltjuv greps i Chiang Mai för påstådd överfall och bilkapning i Pattaya

Chiang Mai -

En av fyra påstådda kinesiska kriminella gängmedlemmar som eftersökts av thailändsk polis togs i Chiang Mai efter att han stal en helt ny bil från sin landsman i Pattaya för cirka tre år sedan.

På grund av en arresteringsorder utfärdad av Pattayas provinsdomstol 2020 arresterade poliserna en påstådd biltjuv, Zhongqiang Sae-Lor, 34, i Chiang Mais Chai Prakan-distrikt lördagen den 4 mars. Den kinesiske mannen åtalades för maskopi i rån med ett fordon för att begå ett brott.

Enligt polisrapporten rånade Zhongqiang och hans tre andra medbrottslingar tillsammans en helt ny Toyota Alphard Vellfire från ett kinesiskt offer, Liu Bao, i Pattaya för tre år sedan. De fyra misstänkta förföljde offrets bil och gick in i fordonet med våld för att stjäla den.

Efter att ha misshandlat Lui släppte de fyra misstänkta av honom på vägen och körde iväg hans bil. Offret lämnade senare in en polisanmälan i Pattaya 2020, vilket ledde till gripandet av Zhongqiang tre år senare.

Myndigheterna avslöjade också att de tidigare hade arresterat en annan misstänkt, Chen Chengchai, en 46-årig kinesisk medborgare. Det finns två misstänkta kvar även om det är oklart om de fortfarande är i Thailand.

Zhongqiang ska ha erkänt att han stulit bilen men hävdade att det berodde på att offret vägrade att betala tillbaka skulden till sin chef, Chen, och var skyldig värdet på fordonet. Den misstänkte skulle transporteras till Pattaya för att åtalas.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.