Pattaya Cricket Club Steamrolls Kerala Strikers CC med en vinst på 7 Wicket på 15.4 Overs

Pattaya —

Denna eftertryckliga vinst tar PCC till fjärde plats i Bangkok Cricket League på 8 poäng från 4 segrar och 1 förlust men fortfarande med 4 matcher i hand över de nuvarande ledarna, Bangkok CC på 14 poäng.

Matchen spelades på en lördag en Horseshoe Point, till skillnad från den vanliga söndagen, vilket kan förklara varför El Dutchie var AWOL. Det gav dock en möjlighet för The Old Dependables, Animal Slater och Reds Liddel, en möjlighet att springa runt en gräsbevuxen plan en eftermiddag.

PCC hade 4 förstalagsspelare otillgängliga och en debutant bowlare introducerades till sidan, Rabpreet Singh. Utmärkt bowling från PCC begränsade Kerala kraftigt till 4 runs per over före drinkar och även om de återhämtade sig under de senaste 10 overs var deras poäng på 128 all out oförsvarlig. PCC polerade bort de krävda löpningarna med en säker och dominerande 80 inte ut från Luke Stokes.

Kaptenerna, Luke Stokes och Shanas Shajahan, ledde kastningen inför domaren Dr Mark Farrington, som PCC vann och bestämde sig för att kasta först. Asif Thacholi och Shanas öppnade vadden medan Ryan Driver och Rabpreet öppnade bowlingen. Ryan kastade en mycket bra linje och längd och hans siffror på 5 overs 1 för 9 inkluderade 2 maidens.

Rabpreet hade flera bredsida men han tog bort Asifs avstamp med den 3:e bollen i hans första over. En utmärkt start som fortsatte när Ryan i nästa over tog bort 2 av Naveen Vargesses stubbar för en anka. 8 för 2 i 3 overs. Jidesh Avarind tog vecket och gav lite välbehövlig styvhet till Kerala-slaget med gränser från Rapreet. Habby Singh tog över från Rabpreet och bollade i takt och en förbättrad linje, medan Andy Emery tog över efter Ryan.

Andy slog till i sin första over när Shanaz inte nådde den långa gränsen och fångades av Ryan för 12. 30 för 2 i den 11:e overen. Detta förde Aju John till fältet och han gav utmärkt stöd till Jidesh, men han hade lite tur när han släpptes av Trevor Moolman och Chris Lindop från Andys bowling innan drinken – han fortsatte med respektabla 35. Drycker togs efter kl. 15:e över med poängen på 57 för 3 och Kerala låg långt bakom kurvan. Rehydrering gjorde det möjligt för Jidesh och Aju att fortsätta i ett högre tempo och tog Amit Sain i 29 runs på 2 overs, vilket tvingade bort honom.

Vid den 20:e över såg det ut som att Kerala kunde göra 150-160, men saker och ting föll sönder när Aju kördes ut för 35 och Amal Devraj bara höll i 2 bollar innan han kastades av Habby Sing för 1. Den 22:a overen såg en förödande över från Habby med 3 wickets kastade i 5 bollar med Sreyas Vargesee för 12, Suvresh Surendran för 1 och Biswajeet Panigrahi för en gyllene anka. Med 120 för 8 och bara 3 overs kvar såg det inte bra ut. Roopesh var nästa som gjorde ett kort besök i vecket när han blev bowlad för en gyllene anka av Andy.

För att lägga till förolämpning till skada såg en mix-up mellan Jidesh och Navaneeth att slagman nr 11 körde ut för 1 på den näst sista bollen i den sista overs, vilket lämnade Jidesh på 48 icke ut och Kerala all out för 128 från 24.5 overs.

Om Kerala skulle vinna den här matchen behövde något spektakulärt bra eller spektakulärt dåligt hända. Luke Stokes och Ryan Driver tog vecket för att möta Jeet och Asif. Sex till Luke av den första overen från Jeet. Ryans första kontakt med en lyftande boll var en benblick, och den gick direkt till Aju vid andra benslipningen, och han var ute efter en anka. En bra start för Kerala och kanske en PCC-katastrof på gång?

Trevor Moolman kom in i striden och gav gediget stöd till Luke, som slog extremt bra och med mycket mer fokus än på senare tid. Trots det hade Luke lite tur när han släpptes av Navaneeth vid benbrunnen med poängen på 50 på Sreyas och av målvakten på 90 på Navaneeth. Asif och Jeet höll det ganska tätt under de första fem overs med 26 gjorda, men sedan släppte Luke och Trevor loss och gjorde mål med 10 per over, och passerade 100 i den 13:e.

Shanas lyckades hålla tillbaka vadden ett tag, men alla de andra, Sreyas, Naveen, Navaneeth och Aju, blev misshandlade i något skede. Det var Shanas som gjorde genombrottet på 111 när en insvingare hittade gapet mellan Trevors slagträ och pad, och han tappade sin benstumpe, slog för 28 i den 15:e over. Man beslutade att avstå från drinkar, men Kerala gav inte upp. Jainish avlöste Trevor och han bestämde sig för att det var en bra idé att slå de återstående 18 runsna från en boll. Bollen gick flera gånger högre än den gjorde långt och lekte ner med snö på och rakt in i Navaneeths händer. Ut till ett skandalöst skott för en anka.

Andy Emery gick ut för att se matchen avslutas, och efter två bredvidder och ett avhopp från Sreyas fick Luke tillslaget. Fyra, sex, fyra, och det var allt. En vinst med sju wickets från 15.4 overs, och Luke var man of the match med enastående 80 not out.

PCC:s nästa match är borta på Royal Bangkok Sports Club klockan 09:30 söndagen den 12:e, och nästa hemmamatch på Horseshoe Point är lördagen den 18:e klockan 10:30 mot AIT.

PCC vill tacka sina sponsorer, Outback Sports bar, Magic Bar, Ayen bar och Pattaya Sports group för deras stöd.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.