Minibussförare skyller på ryska turisters skrik för att ha orsakat bilolycka i Rayong som skadar sju ryska turister

FOTO: MGR Online

Rayong —

En minibuss som fraktade tio ryska turister från Pattaya till Chanthaburi-provinsen för förlängning av visum kraschade in i ett träd, vilket resulterade i att en turist fick ett brutet ben. Chauffören sa att han blev skrämd av en skrikande turist som misstog honom för att han sov medan han körde. 

Poliser i Rayong-provinsen tog skåpbilsföraren, Mongkol Srichand, 40, till polisstationen för förhör efter en bilolycka. Kraschen ägde rum klockan 2 söndagen den 5 mars på Sukhumvit Road i underdistriktet Kong Din, Klaeng-distriktet, Rayong-provinsen.

En minibuss i brons som transporterade tio ryska turister (åtta män och två kvinnor) från Pattaya till Chanthaburi-provinsen för förlängning av visum körde in i ett träd vid vägkanten, uppger polisen. De utländska passagerarna klämdes in i bilen strax innan de räddades av lokala räddningspersonal. En turist, som inte kunde identifieras, fick ett benbrott, medan sex andra fick lindriga skador. Ingen var livshotande skadad.

FOTO: MGR Online

Alla offren fördes till ett lokalt sjukhus för läkarvård. Rayong-polisen rapporterade dock, efter att ha förhört den oskadda föraren, Mongkol, att föraren hävdade att han blev skrämd av en passagerares "skrik" och förlorade kontrollen över sin bil.

Den thailändska mannen sa att en turist hade misstat honom för att ha tagit en tupplur när han körde och släppt ett högt skrik, vilket fick honom att krascha, när han i själva verket, enligt honom, bara böjde sig ner för att plocka upp en inhalator som han hade tappat . Mongkol sa att han inte somnade vid ratten och skyllde på skriket för orsaken till olyckan.

Rayongpolisen når ut till offrens familjer i Pattaya för att informera dem om tillståndet för varje offer, medan föraren står inför intensiva förhör efter att hans förklaring av händelsen mötts av stor skepsis.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.