Top National Thailand-historier från den senaste veckan: Tuk Tuk-förare attackerar turister, sommaren börjar officiellt och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 27 februari 2023, till söndagen den 5 mars 2023. De är inte på någon speciell nivå av betydelse men är listade i ordningen efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Den thailändska regeringen samarbetar med Netflix för att utveckla en kreativ reseguide för att främja turism och locka fler turister att besöka landet via kryssningsfartyg, sade regeringen.                                                                                                          Regeringen har också drivit på för att kulturturism och filmindustri ska främja turism och mjuk makt.

  2. Ett kombinerat team av thailändsk polis slog tisdagen den 28 februari till mot ett lager i Nakhon Chaisi-distriktet i Nakhon Pathom-provinsen och beslagtog 10 miljoner bahts förfalskade bildelar. Anläggningen ägdes av en kinesisk affärsman, sa en thailändsk vaktmästare på lagret.

Den 24-årige oidentifierade mannen hävdade för polisen att en kinesisk affärsman vid namn "Liu Dehua" hade anlitat honom för att ta hand om lagret och varorna.

3. En TukTuk-taxichaufför attackerade en utländsk turist nära Khao San Road efter en trafikolycka.

Bangkokpolisen försöker kontakta de tre inblandade personerna för vidare utredning.

4. Sommaren i Thailand började officiellt söndagen (5 marsth). Sommarsäsongen förväntas sluta i mitten av maj, enligt den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD).

TMD säger att Thailands vinter kommer att sluta och sommarsäsongen börjar på söndag (5 marsth).

5. En före detta polis i Förenade Arabemiraten greps på Phangan Island för att ha begått mordbrand på Samui Island i Surat Thani.

Samuipolisen sa att offret och den misstänkte hade arbetat tillsammans i en begagnad bilaffär innan de hade några personliga konflikter som ledde till mordbranden.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.