Pattayas polis förbjuder lufthorn på barer med hänvisning till bullerföroreningar

Pattaya —

Baroperatörer i Pattaya har blivit tillsagda att tysta sina lufthorn efter att invånare i närliggande områden bombarderat polisen med många bullerklagomål.

I ett officiellt uttalande riktat till baroperatörer i Pattaya säger Pattaya City följande:

Pattayas myndigheter har nyligen utfärdat ett officiellt uttalande om ledning och kontroll av företag inom Pattayas stadsområde. Uttalandet syftar till att förhindra störningar som kan negativt påverka allmänhetens hälsa.

Myndigheterna fick flera klagomål från invånare om det höga ljud som orsakades av användningen av lufthorn, visselpipor och båthorn på barer och andra nattlivsanläggningar i Pattaya. För att komma till rätta med denna fråga har myndigheterna begärt samarbete från företagare för att följa följande regler:

  1. Öppna och stäng anläggningar under de tider som anges i lag.
  2. Kontrollera användningen av musik och andra höga ljud inom anläggningen och avstå från att använda lufthorn, visselpipor och båthorn inom eller utanför anläggningen.
  3. Ta bort alla befintliga lufthorn, visselpipor eller båthorn från anläggningen.

Dessa bestämmelser måste följas till fullo senast den 15 mars 2023 för att förhindra ytterligare störningar för boende i de omgivande områdena.

Dessa horn används ofta i barområden som ett alternativ till klockor för att ge drinkar till all personal, eller bara värdinnorna, noterar TPN media. Klockor förbjöds inte av den nya ordningen. Det är också oklart om hornen fortfarande kan tillåtas i helt slutna lokaler som gogos.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.