Thailändsk whistleblower går efter avstängd minister

Nationellt —

Politikern som blev whistleblower Chuvit Kamolvisit attackerar rasande Bhumjaithai-partiets ministrar, särskilt den avstängda transportministern Saksayam Chidchob, för många påstådda oegentligheter i det massiva eltågsprojektet Orange Line.

Saksayam, som också är medlem i Bhumjaithai-partiet som i första hand drivit på för legalisering av marijuana, hade stängts av från att utföra ministeruppdrag efter att författningsdomstolen accepterat en framställning mot honom angående hans påstådda döljande av aktier i ett byggföretag som han hade beviljat en regeringskonstruktion. kontrakt till.

Framställningen lämnades in av oppositionspartierna som gick samman med Chuvit.

I fredags påstod visselblåsaren att han hittade många oegentligheter i budgivningen för Orange Lines elektriska tågprojekt som övervakades av Saksayam. Ministern påstås till exempel ha haft en anställd på ett byggföretag som en fullmakt för att lämna anbud på kontrakt med Department of Highways och Department of Rural Roads.

Chutwit uppgav att han hade solida bevis för att stödja sitt påstående.

Han fortsatte med att säga att Saksaym tilldelade över 82 byggkontrakt värda 1.2 miljarder baht till ett företag, där han ägde andelar, och tillade att den nominerade som höll aktier åt honom också donerade mer än 7 miljoner baht till sitt politiska parti Bhumjaithai.

Den avstängda ministern har hittills förnekat alla anklagelser och väntar på domstolens beslut.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.