Frankrikes konsul i Thailand besöker Phuket polischef för att diskutera förslaget om rött/gult kortsystem för lagbrytande turister

Phuket -

Frankrikes konsul i Thailand besökte Phukets provinspolischef för att diskutera franska turister som hade brutit mot lagar och orsakat juridiska problem, vilket fick några att föreslå ett kontroversiellt system med röda och gula kort.

Vår tidigare historia:

Frankrikes konsul i Thailand och Frankrikes konsul i Phuket besökte först Phukets viceguvernör för att diskutera de senaste problemen med franska turister i Phuket.

På torsdag (9 marsth) eftermiddag hälsade Phukets provinspolischef generalmajor Sermpan Sirikong välkommen Christophe Hemmings, Frankrikes konsul i Thailand.

Frankrikes konsul i Thailand, Mr. Hemmings, sa: "Vi har beundrat Phuket-polisen som gör fantastiska jobb. Vi betonar att vidta seriösa rättsliga åtgärder mot franska medborgare som bryter mot lagar, särskilt för vägar och som utgör allmän olägenhet.”

"Vi "uppmuntrar" också polisen att lista namnen på gärningsmännen för en föreslagen "Gul – Röd Status" till Thai Immigration Office. När de kommer tillbaka till Frankrike kommer deras namn också att lämnas till den franska polisen för ytterligare eventuella åtgärder.” Mr Hemmings uppgav.

”Den franska ambassaden är bekymrad över Frankrikes image i Phuket och Thailand. Vi vill att franska turister och andra nationella turister ska följa Thailands lagar för att förhindra problem. De flesta fransmän som bor i Phuket som ex-pats följer lagarna medan de som inte följer lagarna är franska turister på en kort semester.” Mr. Hemmings tillade.

Generalmajor Sermpan tillade, "Vi överväger fortfarande förslag om att lista namn under ett så kallat förslag på rött och gult kort."

TPN noterar att det mycket diskuterade systemet med röda och gula kort bara är ett förslag vid denna tidpunkt och skulle behöva mycket mer konkretisering och regler.

Du kanske gillar dessa:

Tjugo franska motorcykelförare har gripits efter att ha orsakat allmän olägenhet.

Chefen för konsulatet för det franska kontoret i Phuket träffade Patong-polisen efter att 20 franska motorcykelförare arresterades.

En fransk motorcykelförare har åtalats för påkörning efter att en thailändsk fotgängare ådragit sig allvarliga skador i Patong.

En fransk motorcykelförare i Patong fick böter på 1,500 XNUMX baht innan han anmäldes till den franska ambassaden efter att ha orsakat allmän olägenhet.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Phuket Express, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.