En bekväm vinst med 8 wickets över Royal Bangkok Sports Club CC gör att Pattaya Cricket Club stiger till 4:e plats

En molnig och fuktig dag såg Pattaya CC borta på RBSC Polo Club-planen och letade efter sin 5:e vinst från 6 matcher och hopp om att komma in i topp 4 i Bangkok Cricket League.

Detta var ännu en match där PCC bowlers dominerade motståndarnas slagmän med noggrann bowling och bra fielding. 4 fångster, 2 run outs och en run-rate på endast 4.48 ströp RBSC till 112 för 8 av 25 overs vilket blev en promenad i parken för PCC-öppnarna.

Ryan Driver ledde kasten med Anil Tanwani, som han vann och informerade domaren, Samad Akbar, att PCC skulle ställa först. Anil Tanwani och Subhan Khan tog fältet och mötte Ryan Driver och Rabpreet Singh. Båda bowlarna höll slagmännen fasta med väldigt få runs som erbjöds. Ryan slog först när han kastade Subhan för 4 från 16 bollar. Abhinder Singh gick ut och Preet ersattes av Habby Singh medan Ryan fortsatte.

Habbys arm hade lite wobblyitis och gav bort 5 bredare och tillät slagmännen lite frihet att göra mål, men han slog till nästa gång när han hade Abhinder fångade LBW för 13 och RSBC hade 37 för 2 i den 10:e över. Andy Emery och Jainish Parikh tog över bowlingattacken med en onämnbar över från Hamsie Singh. Det dröjde inte länge innan Andy gjorde inbrytningar i RBSC:s mellanordning.

Anil fångades bakom av Luke Stokes för 19 och vilket lämnade Kavi Singh och Gaurav Kukreja vid wicket. Nästa over sågs mer blodbad när Andy hade Kavi väl fångad för 9 på den långa gränsen av Ryan och 67 för 4 i den 15:e over. 3 bollar senare ombads den nyligen anlände Nishant Grover att backa på en osäker singel som han inte gjorde när Preet kastade en direkt träff på stubbarna från kort mittfält. 67 för 5 i den 15:e overen och RBSC kämpade när det gäller körhastighet och wickets i handen.

Efter drinkar återhämtade RBSC sig lite då Gaurav slog bra, med hjälp av Ravi Patel som var nästa att avgå på 86. Ravi kördes ut av det gamla "Yes. Nej Ja. Förlåt. Oj” saga med ett kast av Hamsie – den nådde målvakten på 3:e studsen men det fanns fortfarande tid att köra ut Ravi. Andy avslutade sin spell med 5 overs, 2 för 17 och dagens bästa siffror. Preet återvände till attacken med omedelbar verkan med Gauruv fångad bakom av Luke för 24 och 98 för 7.

Två bollar senare slog Arvinder Singh en hög boll till long-on där Trevor Moolman spurtade 20m för att fånga bollen i full tilt. En fantastisk fångst och 98 för 8 i den 23:e över. Några fler åk lades till utan förlust och RBSC-omgångarna slutade på 112 för 8 och en utmärkt bowling- och fieldinginsats från PCC.

Wez Masterton och Ryan tog fältet för att möta Princy Singh och Gauruv, som båda bowlade mycket bra och höll runraten till 4 per over. Kavi släppte ut katten ur påsen när han kastade tre No Balls till Wez som slog var och en av dem för 4 och en annan av en fri träff. Wez fångades på en av de fria träffarna men det räknades inte. 21 av över och Kavi drogs tillbaka.

Arvinder ersatte honom och återvände omedelbart Wez till tältet, förvirrad av en långsammare boll som studsade och fångades av Nishant på täckpunkt för 26. 40 för 1 i den 7:e overen. Under tiden slog Ryan Arvinder runt marken och samlade stadigt på sig löpningar. Luke ersatte Wez och hölls till en början tyst av Gauruv, men fick snart tag i Arvinder.

Harminder gick in i attacken och var mycket ekonomisk, men PCC passerade fortfarande 100-strecket i den 18:e overen med massor av vadd och overs i handen, men RBSC gav inte upp. Charenjeet Singh fick Luke fångade och kastade sin första over på 27 med ett mycket genomsnittligt skott och PCC var 105 för 2. Trevor gick ut för de sista 2 overs men det var Ryan som avslutade matchen med en enorm 6 och PCC stängde med 118 för 2 och en vinst med 8 wickets.

Ryan Driver var matchens man, återigen, med 56 ej ute och 5 overs 1 för 20 och 1 catch. Detta var en mycket bra allroundprestanda från PCC.

PCC vill tacka sina sponsorer, Outback Bar, Magic Bar, Ayen Bar och Pattaya Sports Group.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.