Lokal fiskeolycka resulterade i att hundratals döda fiskar hittades på Bang Saen Beach

Chonburi —

Chonburi Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) har bekräftat att hundratals döda fiskar som tidigare spolats upp på Bang Saen Beach var resultatet av en lokal fiskebåtsolycka.

Ett enormt antal döda fiskar rapporterades ha spolats upp på Bang Saen Beach i Chonburi den 11 mars, vilket föranledde en omedelbar utredning mellan DMCR och Upper Gulf of Thailand Coastal Resources Research and Development Center, DMCRs vice generaldirektör, Mr. Apichai Ekwanakul, avslöjat för lokala medier.

Han sa att fisken till största delen var samma art av Anodontostoma Chacunda, även känd som kortnäsmaga, och att de var av liknande storlek, vilket ledde till ett första antagande om att de kan ha rymt från en fiskefälla.

Kommunen Saensuk har vidtagit åtgärder för att samla in alla fiskkroppar från Bang Saen Beach, med en totalvikt på cirka 8,000 XNUMX kilo.

Apichai avslöjade att efter en undersökning bland det lokala fiskesamhället fann han att fisken hade rymt från ett trasigt fiskenät och svepts bort av vinden och vågorna mot stranden.

"Båtoperatörerna har redan blivit instruerade att vara mer försiktiga under sina fiskeoperationer", sa generaldirektören.

Ett vattenkvalitétest finnas att finnas som föras till undersöker andra faktorer som får finnas involverat i incidenten till reassure lokala bosöttt.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.